Vučić: Pred nama najtežih osam meseci dosad, u državi neformalno vanredno stanje 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Od početka avgusta do 31. marta uslediće najtežih osam meseci dosad, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Pink.

Vučić je rekao da nije došao da govori o sebi, već o problemima sa kojima se suočavamo i o teškoj krizi koja je pred nama.

„Do kraja marta, iako ga formalno ne uvodimo, je za nas u državi vanredno stanje“, naveo je Vučić.

Razgovarao je sa Anom Brnabić i Sinišom Malim, i istakao da će od početka avgusta do 31. marta biti najtežih osam meseci za Srbiju dosad.

„Nemamo vode nigde. Nema vode u Đerdapu, nema vode na Perućcu, nema vode nigde. Cena struje je danas dostigla rekord na nivou Evrope, a naši ljudi plaćaju 14 puta manju struju“, rekao je Vučić i dodao da „smo preuzeli na državu veći deo toga“.

Kako je dodao, država ne krvari samo za struju, nego i za gas.

„Mi smo jedina zemlja koja se odrekla, a svi su se grabili za silicijumom, terbijumom, a samo mi smo se odrekli svoje nafte. Mi ćutimo, gledamo kao tele u šarena vrata i pristajemo na sve što drugima odgovara“, rekao je on.

Mnogo je problema što se tiče struje i gasa, kazao je predsednik na Pinku, mada kako je istakao mnogi problemi sa gasom su i rešeni.

„Uvozimo ugalj, kineski prijatelji nam pomažu da nabavimo dva miliona tona i to nam mnogo pomaže“, rekao je on i naveo da se cela Evropa vratila na ugalj i nuklearke.

Prema njegovim rečima, da bi se ugalj dostavio treba da naraste Dunav, a „železnice su nam već pune i rade dobar posao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari