Vučić: Ramu poštujem, ali nije ovlašćen da pravi Statut ZSO

Ostavite komentar


  1. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veoma poštuje premijera Albanije Edija Ramu, ali dodao da on nije ovlašćen za izradu Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) koji je predstavio visokim evropskim zvaničnicima.

    Koliko znam, Edi Rama nije član srpskog Upravljačkog tima. Nije ni (premijer Kosova Aljbin) Kurti, koji bi izgleda želeo da postane deo tog tima, pošto i on ima nešto napisano, ali nema pravo da ima napisano“, rekao je Vučić za TV Hepi.

    Naglasio je da Statut ZSO mora da bude onakav kakav je dogovoren ranijim sporazumima i procedurama iz Brisela. Jeste tako !!!

  2. Mi nemamo o čemu da pregovaramo tu. Samo nam stavite principe, organe i tela ZSO onako kako je pregovarano i onako kako sam na to stavio paraf ja 2015. godine sa (tadašnjim premijerom Kosova) Isom Mustafom. Ništa više ne tražimo. Znate kad će to da bude? Nikad, svakako ne dok je Kurti na vlasti“, kazao je Vučić. Nemogu i nemaju pravo da stvaraju lazi i sasvim drugo i da sebi silom to pravo daju i da sami odluce narede sto nemaju pravo i da predstavljaju drugih izmisljenim lazi sto se nece niti vazi gde to ima da sebi daju za pravo svakim lazima i zlocinima sto nije dozvoljeno gde to ima taj cirkus se treba spreciti nikakvog prava sa kosova,nenaju da se odluce nego trebaju tako da bude kako i jeste dogovoreno o tome se vise ne razgovara niti se izmisljaju lazi niti sasvim drugo nego trebaju da formiraju ZSO onako kako i jeste dogovoreno i jeste poptpisano !!!

  3. Naglasio je da Statut ZSO mora da bude onakav kakav je dogovoren ranijim sporazumima i procedurama iz Brisela.

  4. Briselskim sporazumom još pre 10 god je dogovoreno formiranje ZSO, dale samo po tom modelu je i moguće

  5. Rama bi ako može da 3 stolice da sedi…i da miri i da zavađava…

  6. Rama se pomalo plaši da mu Kurti ne preuzme status glavnog albanskog baje.

  7. Vučić je 2015. stavio svoj paraf na to kako treba da se definišu principi, tela i organi ZSO! Zašto se mešaju oni koji za to nisu ovlašćeni?!

  8. Albanija sa formiranjem ZSO nema nikakve veze niti je potpisnik Briselskog sporazuma.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.