Vučić razgovarao s nemačkom zvaničnicom o bilateralnim i ekonomskim odnosima 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Vučić i Brantner razmatrali su i saradnju Srbije i Nemačke u sferi „zelenih investicija“ i borbi protiv klimatskih promena, sa osvrtom na ekološke standarde, tehničke kontrole i ekspertize u oblasti rudarstva i energetike, saopštilo je Predsedništvo. Izrazili su, piše u saopštenju, „čvrstu volju da nastave blisku i direktnu saradnju u oblastima od značaja za obe […]

Vučić i Brantner razmatrali su i saradnju Srbije i Nemačke u sferi „zelenih investicija“ i borbi protiv klimatskih promena, sa osvrtom na ekološke standarde, tehničke kontrole i ekspertize u oblasti rudarstva i energetike, saopštilo je Predsedništvo.

Izrazili su, piše u saopštenju, „čvrstu volju da nastave blisku i direktnu saradnju u oblastima od značaja za obe zemlje, naročito u sektorima energetike i životne sredine, u koje Nemačka ulaže najveći deo svojih sredstava“.

Vučić je istakao da je Nemačka među vodećim privrednim partnerima i najvažniji bilateralni donator Srbije, da su kompanije iz te zemlje u svim vitalnim sektorima privrede, i da međusobna ekonomska saradnja sve više uključuje investicije u visoko-tehnološkom sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari