Vučić: Revizionizam to što Srbija nije bila pozvana na obeležavanje godišnjice u Poljskoj

Ostavite komentar


  1. Zašto Rusija nije pozvana? Jer se nikada nije izvinila zbog podele Poljske s Hitlerom kao ni za ubistva u Katinskog šumi (pobijena elita Poljske). Zatim je bila okupirana od srane Staljina, onolika dugotrajna borba solidarnsti… ni za to se niko nije izvinuo. Čak šta više Putin je ponovo pustio Staljinov duh iz boce. Ako je vama AV to OK vidite Poljskoj nije.

      1. Bote tvoje poznavanje istorije si već svojim multipliciranim botovskim komentarima pokazao pa tako nemaš ti šta nataliji prigovarati.

  2. Kako ga više nije sramota da se konstantno lijepi i izvlači na Hrvate? Pa on je opsjednut njima. Hrvati nikada ne koriste 2 svjetski rat da bi se obračunala sa srpskom vladajućom elitom ili da skupljaju jeftine političke bodove. Ovo sto Vučić radi šteti Srbiji i pokazuje da nema vjerodostojno rukovodstvo jer jedno priča narodu a drugo Hrvatima i tko onda da mu vjeruje. Njegove laži znaju svi pa i ovu o Poljacima. Njih optužuje za revizionizam dok on rehabilitira Dražu, četnike, Nedićevce, užas! Krajnje je vrijeme da se fokusira na unutrašnji razvoj zemlje da nemate najniže place u regiji a ne da kuka na Hrvate, postaje degutantno.

  3. Znate sta gospodine predsednice : Ne moze se sedeti istovremeno na dve stolice.
    Srbi su oduvek, svuda bili rado vidjeni gosti. Ponosno su nam se preci borili protiv svih nevolja.
    Vama su pomogli oni sa zapada da dodjete na vlast I tolerisu vas jos uvek zbog Kosovskog priznanja.
    Vi se hvalite time da su vam g. Merkel, Makron, Sreder, Bler…. prijatelji.
    Shvatite konacno da oni nisu zaboravili vasu retoriku 90-tih, koja je i danas slicna. Ovog puta protiv neistomisljenika!
    Vas problem je to sto zivite u nekoj paralelnoj stvarnosti.
    Koliko vas cene, videli smo prosle nedelje pri vasoj poseti America! O Parizu i da ne pricamo!
    Sa vama na celu Srbije dozivecemo dno dna.
    Vrati te nam nasu Srbiju. Ona pripada narodu!

  4. Sve komunističke i proleterske brigade su ,,upale,, u Srbiju 1944 sa teritorije NDH. Svi AVNOJ-i i zasedanja su bili u NDH. To su vojnici države Hrvatske bez obzira na nacionalnost i zajedno sa Rusima za oslobođenje Beograda se borila Hrvatska legija koja se predala kod Staljingrada. Da ne pominjem pilote Franja Kluza i Rudija Čajeveca ….Nema revizije..samo istina !

    1. Srbija je imala svoje antifašističe borce a to nisu bili partizani i komunisti. Oni su donelu zlo, smrt, masovna streljanja, otimačinu iz drugih država u okruženju koje je stvorila fašustička Nemačka..

    2. Svi ti što su došli sa teritorije ndh nisu priznavali tu državu i bili su Jugoslovenski pokret otpora.Što se tiče pilota , oni su bili piloti ratnog vazduhoplovstva Jugoslavije .A ta „hrvatska legija“je prisilno mobilisana za borbe-Ili s nama ili streljanje

      1. Bili su komunistički pokret otpora, saradnja sa NDH im nije bila strana , to dokazuju sva zasedanja a i borba protiv simpazera i vojnioka bivše kraljevine -jedine legitimne formacije. Čija su formacija bili partizani—naravno kominterne i svi su ginuli za komunističku partiju. Vlast i moć im je bila opsesija. A trpati ih u Srbe bilo bi bezobrazno kao i vašeg ideološkog pisca Dobricu Ćosića i stotine takvih. Istina ume da bude bolna stvar!

  5. Pa dečko, revizionizam je i tvoj i Dačićev pogled i izjave o devedesetim. O tvom tati Šešelju reči ne treb ani trošiti. Ratni zločinci i huškači postaju evropejci, sarađuju sa NATO i EU. Veća sramota od vas ne postoji.

  6. A.V.-A.V. – TENKISTA, naravno da nisu trebali da pozovu ovog militaristu-tenkistu, jos su sveza secanja javne izjave Seseljevog „tenkiste“, da treba „muslimane… 100 za jednog srbina“. Lose mu stoji ovo „jagnjece gunjce“, kojim se danas ogrnuo ovaj naprdni-radikal, prezren je i procitan od normalnih i pametnih ljudi, njemu mogu samo da aplaudiraju i da mu skandiraju njegovi „botovi-sendvicari“ i niko vise. Vucicu kraj ti se priblizava, brze nego sto mislis, „THE END“ kao u bioskopu. A posle „beri kozu na siljak“ sto govorise nase prepametne a nepismene bake.

    1. Vidis Vladimire sa ovim „cinjenicama“ ne cinis dobro SRBIJI jer u ratu sa Vucicem (je.o vas on) napravili ste od srpskih zlotvora junake.Malo pameti i patriotizma nece vam skoditi ili vas je americki imperijalni fasizam naucio da niste Srbi,da ste „gradjani“ i da „razmisljate svojom glavom“.

  7. Mrtva trka izmedju Vucica i Kolinde ko ce vise da manipulise istorijom. A to vec dobija karikaturalne razmere. Citajmo strane izvore jer nasima nije za verovati, isuvise se udvaraju tekucoj politici. Partizanski pokret je od pocetka bio antifasiticki i nije bio ni srpski ni hrvatski nego jugoslovenski.U partizanskim jedinicama je bilo i iz Hrvatske i Srbije. Ali i u Hrvatskoj i Srbiji su bili pokreti koji su saradjivali sa fasistima, NDH cista fasisticka tvorevina i cetnici koji se bore za kralja i otadzbinu, koji pocinju kao antifasisti i zavrsavaju kao fasisticki kolaboracionisti. Na belom konju u oslobodjeni Beograd nije usao Draza Mihailovic, da se ne lazemo. Sada bi i mi i Hrvatima da napravimo malo revizije pa da i ustase i cetnicke umuljamo uz partizane i da od njih pravimo pobednike II svetskog rata. Zasto? Jer su i jedni i drugi bastinili ideje i nacionalne koncepte sadasnje Srbije i sadasnje Hrvatske, pa se od njih pobeci ne moze ili ne umije. A ovo sto se predsednik ljuti sto nije bio u Poljskoj, pa bile su pozvane drzave clanice EU i NATO, a mi nismo ni tamo ni tamo. A gde smo predsednice?

    1. Otpor nacistickoj nemackoj u Hrvatskoj su najvise pruzali Srbi iz Srbije jer u Srbiji je vazilo pravilo za jednog Nemca sto Srba,sto u Hrvatskoj nije bilo.I to je osnovni i jedini razlog.

  8. nastupi i komentari Velikog Lazova me neverovatno podsecaju na nastupe Africkih lidera koji tako zaludjuju svoja plemena.Ziveo sam u Africi i verutje mi nema razlike. Ponasa se kao da je narod debilan , i sto zacudjuje narod mu veruje i obozava ga kao plemenskog vodju.

  9. O istorijsko-ideološkoj izgubljenosti ove (a i prethodnih) vlasti u Srbiji dovoljno govore ovakve izjave. Oni bi i da pr… i da stisnu, da budu i antifašisti i monarhisti, da osude jedne a rehabilituju druge (ali tako da se ne odreknu ničega) i da se, ako može, nikome ne zamere. Naravno da to nije moguće, da to drugi vide (mnogo bolje nego sluđena srpska javnost) i ne opraštaju. Ali ne sme AV to da prizna, nego pokušava i tu da izvuče što se izvući može, pa prikazuje to kao nečiju kaznu za našu „ljubav“ prema Rusima i slične bajke. Usput, naravno, ne mogu a da ne upadnu u kontradikcije. Kaže
    „…Beograda koji je imao marionetsku vladu zato što je kraljevska vlada bila poražena“ i pritom misli na istu Kraljevsku vladu koja je potpisala pristup Trojnom paktu!?

  10. Kada Kolinda i njeno vrhovništvo prekraja Istoriju,to je uredu.Kada iz Srbije iole se čuje glas, onda je to manipulacija.E bre,ostavite mrtve da počivaju u miru,okrenimo se radu, povećanju standarda, i tada će drugim rečima se govoriti o skandaloznim govorima raznih mešetara..

  11. Vucica ce se mozda pozvati na neki skup radikalnih fasista sto izazivaju ratove ubijaju poslanike (bez obzira kako sami sebe nazivaju) a nikako na slobodarske proslave. I sa Vucicem i cela Srbija trpi i pati i zpaamtimo kako smo sa njime prosli na ovom skupu tako prolazimo u svim oblastima.

  12. Hoćete da budete „mali rusi“?
    E, pa sada jeste to i čutite, ne brukajte više ni sebe a ni ovaj narod koji to nije zaslužio, i pored toga što su neki glasali za vas radikale.

  13. Ne osećam da nije pozvana Srbija. Nije pozvan vučić! Zato što je fašista, on više i ne glumi da to nije.

Ostavite komentar


Politika

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore 10

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vućića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja "ponovo voditi funkcionerska kampanja" uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.