Vučić: Od ponedeljka kreću konsultacije, posle toga ću biti spreman da odredim mandatara, imaćemo sigurnu većinu za srpski brod 1Foto: RTS/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je, gostujući na RTS-u, da će od ponedeljka krenuti u konsultacije sa onima koji žele da razgovaraju i poštuju Ustav i zakone, te da će posle toga biti spreman da odredi mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Ocenio je da će biti onih koji neće želeti da dođu na razgovore.

Ovu temu je ocenio manje važnom.

„Što se tiče primedbi i biračkih spiskova u Beogradu mislim da je ta primedba potpuno besmislena. Jasno je svakom, nevezano da li sam bio nosilac neke liste ili ne. Birački spisak je nešto što je dostupno svima i svakom čoveku koji može da proveri da li je upisan ili ne, i strankama i NVO. Ali je to uvek izgovor za ljude koji ne žele da dovoljno znaju ili ne žele da znaju“, rekao je on i dodao da to i izgovor za neuspeh.

Smanjenja tenzija u društvu neće biti, kaže predsednik, dokle god postoji „deo medija koji sav svoj program i svu svoju aktivnost“ baziraju na „mržnji prema političkim neistomišljenicima“. Ključne teme za dijalog ne mogu da bude dolazak na vlast mimo odluke građana na izborima.

Siguran da će imati „sigurnu većinu“ koja će „srpski brod“ voditi u „prosperitetnu luku“.

„Dobra kritika, čvrsta, zasnovana na dokazima, je veliki doprinos ne samo demokratskom napretku zemlje, već i napretku ekonomije i privrede“, rekao je on.

Vučić je rekao da nije bilo mnogo prebacivanja u biračkom spisku s jedne na drugu lokaciju, te da toga nije bilo ni mnogo u Beogradu.

Rekao je da u Kliničkom centru ima 100 ljudi još od 2009. godine, govoreći o kritikama opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari