Vučić sa Bocan-Haračenkom: Srbija je protiv pokušaja revizije istorije

Ostavite komentar


  1. Povodom revizije istorije, Rusija je tek pre desetak godina priznala masovni zlocon iz 1939 godine, kada je ruska sluzba NKVD ubila masu Poljaka u Katinskim sumama.

    1. Al zato Poljska još nije priznala pakt sa Hitlerom iz 1934. o podeli SSSR.

      1. Nemam ništa protiv Poljske, ali je ona učestvovala u rasparčavanju Čehoslovačke 1938.godine.

    2. Nije to nikakva revizija istoriji, jer zločin u Katinskoj šumi otkriven 1943.godine, a SSSR je to nije negirao, već se nije oglašavao po tom pitnju.

  2. Naše prijateljstvo sa Rusijom je uvek bilo od velikog značaja. ovo je samo nastavak tog prijateljstva.Jedna od tema biće i KiM. Nama itekako odgovara da je naš bratski narod Rusije uz nas kao i predsednik Putin.

  3. Nije mi jasno na kakvu reviziju misle.reviziju istine smo imali dok nismo saznali da je Crvena armija bila saveznik nacista u 2.svj.ratu na samom početku,kada su počeli da okupiraju evropske zemlje zajedno sa nacistim, Poljska,Finska…silom prilika su prešli na drugu stranu jer su ih nacisti napali i tek tada su postali antifašisti,prije toga su bili saradnici fašista. Tačno je da je SSSR pretrpio najveće žrtve.Potrebna je samo gola istina a ne sprečavanje da se dodje do istine ovakvim parolama.Protiv su revizije istorije ali hoće da sakriju istinu.Nama je potrebna istina,komunistička istorija nije istinita,moramo da saznamo kompletnu istinu,saradnja komunista sa nacistima,posebno sa ustaškim pokretom,o tome mora da se govori,a ne da se ovakviim parolama sakriva istina.

  4. „Borićemo se da istina opstane“, rekao je Vučić, javlja Tanjug. Da u jednoj recenici stane kompletna ilustracija stvarnosti ovde i danas, to moze samo u poeziji.

  5. Laži, laži i samo laži i prikrivena mimikrijska diplomatija…a stvarno stanje stvari se debelo krije od javnosti i svojih građana.

  6. Jedno pitanje za Aleksandra V.-Da li ce na paradi nasi vojnici marsirati pod pobednickom zastavom trobojkom sa zvezdom petokrakom ili pod porazenom zastavom Draze Mihajlovica i Milana Nedica ??!!!

    1. Marširaće pod zvaničnom zastavom Republike Srbije, a to je ono najvažnije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.