Vučić sa direktorom MI6 1Foto: Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa direktorom Obaveštajne službe Velike Britanije (Secret Intelligence Sevice – SIS/SIS, MI6/MI6) Aleksom Jangerom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

U saopštenju pres službe predsdnika navodi se da je tema razgovora bila saradnja obaveštajnih službi dve zemlje.

Poseta direktora britanske službe predstavlja blisku saradnju i prijateljstvo između dve države, zaključili su sagovornici.

Sastanak i sa Gašićem

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić se takođe sastao se sa direktorom Tajne obaveštajne službe Velike Britanije Aleksom Jangerom.

Direktor Gašić se zahvalio Jangeru na poseti i istakao da je nakon više decenija u kojima je odnos između dve strane imao promenljiv karakter, dolazak direktora SIS potvrda dobrih odnosa i poštovanja koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uživaju od strane najznačajnijih svetskih obaveštajnih službi, kao pouzdan i nezavisan partner u regionu.

Saradnja BIA i SIS ostvaruje se u duhu obostranog interesa, kao potvrda nužnosti i neophodnosti razmene informacija kroz partnerske odnose u cilju efikasnog suprotstavljanja savremenim bezbednosnim izazovima i pretnjama, pre svega terorizmu, proliferaciji i ilegalnim migracijama“, zaključio je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari