Vučić sa general-majorom Harisonom o jačanju vojne saradnje sa Amerikom 1Prinskrin Instagram Budućnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Džonom Harisom.

„Sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom sam razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju vojno-bezbednosne saradnje, kao i o regionalnim, globalnim i drugim pitanjima od obostranog značaja. Srbija je opredeljena da nastavi da osnažuje i gradi osnove za buduće strateško partnerstvo sa SAD, čime bi naš bilateralni dijalog dobio jasniju strukturu“, piše u Vučićevoj objavi na Instagram nalogu Budućnostsrbijeav.

U saopštenju Služe za informisanje predsednika Srbije sa susreta navodi da se je Vučić ovom prilikom istakao da je Srbija opredeljena da jača sveukupne odnose sa SAD, čemu snažan doprinos daje dugogodišnja uspešna saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja.

Kroz Program državnog partnerstva započeti su ili realizovani brojni projekti na polju vojne saradnje, kao i na ekonomskom i privrednom planu, naveo je predsednik Vučić.

Kontinuirano intenziviranje ekonomske saradnje između Srbije i SAD rukovođeno je, prema rečima predsednika Vučića, sve većim prilivom investicija američkih kompanija, rastućom trgovinskom razmenom roba, a posebno usluga, kao i značajnom finansijskom podrškom kroz različite programe razvojne pomoći.

Takođe, predsednik Vučić je dodao da su SAD među vodećim stranim investitorima u Republici Srbiji.

Komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Haris poručio je danas da je partnerstvo Ohaja sa Srbijom jedan od načina na koje SAD pokazuju svoju posvećenost saradnji je našom zemljom i izneo konkretne predloge za njeno unapređenje. Sagovornici su razgovarali i o različitim regionalnim i globalnim pitanjima, navodi se u saopštenju iz Predsedništva Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari