Vučić sa italijanskim ambasadorom o saradnji i reformama 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Italijanski ambasador Karlo Lo Kašo čestitao je srpskim vlastima na odličnim rezultatima u vakcinaciji stanovništva i istakao solidarnost Srbije sa regionom kao primer doprinosa stabilnosti na Zapadnom Balkanu, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je ta solidarnost odraz odgovornosti i želje da saradnja bude osnov napretka regiona.

Vučić i Lo Kašo izrazili su nadu da će epidemiološka situacija omogućiti da ove godine bude održana četvrta
zajednička sednica vlada, jer bi dala snažan podsticaj svestranoj saradnji dveju zemalja, saopšteno je iz Vučićevog kabineta posle sastanka.

Lo Kašo je ponovio da je Italija zahvalna za medicinsku pomoć, koju joj je Srbija pružila u najtežim trenucima, i potvrdio da je ta zemlja zagovornik ulaska Srbije u EU i spremna da pomogne u reformama neophodnim za evrointegracije.Lo Kašo

Vučić sa italijanskim ambasadorom o saradnji i reformama 2
Foto: FoNet/Božana Pavlica

Vučić i Lo Kašo su, s tim u vezi, razgovarali o potrebi da se ubrza rad na reformama u oblasti vladavine prava i medija.

Vučić se zahvalio na podršci i dodao da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije.

Na sastanku se razgovaralo i o dijalogu Beograda i Prištine, a Vučić je poručio da je Srbija spremna na dijalog i kompromis kao način rešavanja otvorenih pitanja, saopšteno je posle sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari