Vučić u Donjoj Gradini: Na izbore za okupacionog gaulajtera na severu Kosova izašlo samo nekoliko Srba 1Foto: Printskrin/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se danas održavaju izbori za okupacionog gaulajtera na severu Kosova, kako bi se uspostavila vlast onih koji ne mogu da dobiju ni jedan odsto glasova i da sa ponosom može da kaže da je svega nekoliko Srba glasalo.

„Neće Srbi nikog drugog da slušaju i tuđim interesima da služe, hoće da služe svojim interesima. Hoće mir, da poštuju sve, ali pre svega da se bore za interese svog naroda“, rekao je Vučić, koji prisustvuje obeležavanju Dana sećanja na žrtve zločina genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini.

On je rekao da Srbi „više ne mogu da prihvate da su uvek dežurni krici, bez ikakvih prava, da su političari budućnosti samo kada se saglase sa sopstvenim uništavanjem i kada čine nešto protiv svog naroda, a ako bi da urade nešto za svoj norod onda pripadaju prošlosti“.

„Danas Srbi na svaki način gotovo sasvim jedinstveno umeju da reaguju na svaki pritisak koji dolazi spolja. Ne zato što su ti koji pritiskaju slabiji, naprotiv, jači su, ali oni ne razumeju da kad Srbima dozlogrdi, da više onda povratka nema, da Srbin ni jaram ni zulum neće da trpi. Da Srbin samo hoće da bude svoj na svome i ništa više od toga“, rekao je Vučić.

https://www.danas.rs/vesti/politika/izbori-na-severu-kosova-najveca-izlaznost-u-mitrovici-do-11-casova-glasao-191-birac/

On je naglasio da „moramo da sačuvamo mir, previše je ratova bilo u prošlom veku, ali i da znamo šta je naše i da od toga ne odsupamo ni sekunde“.

„Srbija će uvek da se drži međunarodnog prava, što na Zapadu ne rade, mada nam stalno pridikuju o tome“, naveo je Vučić.

Kako je još rekao, „pred našim narodom je teško vreme i veliko breme, mi smo danas na ovim prostorima gotovo usamljeni, svi ostali bi želeli ili da trajno uzmu nešto naše, ili da se mi ne pitamo nizašta“.

„Naš odgovor mora da bude mir koji želimo da čuvamo ali i odlučnost. Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je rekao jednu važnu stvar – odlučnost, odgovornost, ali i hrabrost da se sećamo svojih predaka koji su ove stradali u Jasenovcu, Donjoj gradini, na drugim stratištima, a da uvek razmišljamo kako da gradimo svoju ekonomiju i da čuvamo svoje vitalne nacionalne interese“, rekao je Vučić i dodao da je „Dodik govorio strasno i energično“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari