Vučić sa predsedavajućim OEBS-u o saradnji, reformama, regionalnim i geopolitičkim prilikama 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras da je sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) malteškim ministrom Ijanom Borgom (Ian) imao dobar i sadržajan sastanak u Beogradu na kojem su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, saradnji i napretku reformskih procesa u Srbiji.

Vučić je na Instagramu napisao da je „naglasio važnost uloge OEBS u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava“.

„Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice“, naveo je Vučić.

Dodao je da je ponovio da Srbija „i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese“.

Borg, malteški ministar spoljnih i evropskih poslova i trgovine, danas se u Beogradu odvojeno sastao i sa prvim potprdesednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, s kandidatom za premijera i ministrom odbrane Milošem Vučevićem i s predsednicom Skupštine Anom Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari