Vučić sa predsednikom Irana: Molba za dogovor o dugoročnom snabdevanju Srbije azotnim đubrivom 1Foto: Z.S.M.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovorao je danas sa predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem o bilateralnim odnosima i razvoju ekonomske saradnje dve zemlje, naročito u oblasti poljoprivrede i trgovine.

Vučić je izdvojio oblasti sa velikim i nedovoljno iskorišćenim mogućnostima za saradnju Srbije i Irana, kao što su poljoprivreda i prehrambena industrija, ali i građevinarstvo, rudarstvo i energetika, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

On je uputio molbu iranskom predsedniku za dogovor o dugoročnom snabdevanju Srbije azotnim đubrivom, što će obezbediti stabilnost za srpsku poljoprivredu u pogledu, kako je naveo, jednog od najvažnijih elemenata za dalji razvoj ove privredne grane, što je predsednik Irana prihvatio.

Sagovornici su kao neke od ključnih dodatnih tačaka moguće saradnje istakli trgovinu proizvodima poput kukuruza i drugih žitarica, te goveđeg i junećeg mesa, ali i plasman srpskog semena i semenskog materijala, i potencijale zajedničkih investicija u oblasti proizvodnje mehanizacije i stočne hrane.

Razgovarali su i oaktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, a Vučić je naglasio da Srbija izuzetno ceni principijelan stav Irana o nepriznavanju Kosova.

Predsednik Raisi je još jednom potvrdio čvrsto opredeljenje Irana da nastavi da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio Vučiću za lično angažovanje na razvoju sveukupne saradnje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari