Vučić sa zvaničnikom Budestaga 1Štefan Albani i Aleksandar Vučić Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Grupe prijateljstva sa državama jugoistočne Evrope u nemačkom Bundestagu Štefanom Albanijem, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i nastavku dijaloga sa Prištinom, saopšteno je iz Vlade.

Vučić je rekao da je za Srbiju najvažnija regionalna stabilnost i da će učiniti sve da se ona održi i naglasio da su bilateralni odnosi i podrška Nemačke evropskom putu Srbije od velikog značaja, imajući u vidu uticaj te države u okvirima evropske i svetske političke scene.

Albani je čestitao Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, i istakao da se raduje da vidi napredak Srbije u poslednjih nekoliko godina, jer je ona veoma važna za mir i stabilnost Balkana.

Tema razgovora bila je i ideja o osnivanju carinske unije u regionu Zapadnog Balkana, što može da bude podsticaj za nova ulaganja kompanija iz Savezne Republike Nemačke, kao i za unapređenje poslovanja nemačkih kompanija koje već posluju u okruženju, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari