Vučić: Samo jedan uslov 1

Srbija ima samo jedan uslov, a to je da niko više ne pokuša da rešava probleme dugim cevima i oklopnim vozilima, izjavio je danas u Davosu predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Razgovarali smo o stanju u regionu i odnosima Beograda i Prištine i Mogerini je apelovala na smirivanje situacije i nastavak dijaloga, rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Vučić je napomenuo da je na sastanku sa Mogerini istakao da je Srbija spremna za svaku vrstu razgovora i smirivanje tenzija.

Rekao sam da ne podnosim zamenu teza u kojoj ceo svet tobože priča o vozu, a voz niko od Albanaca ga nije ni video. Voz apsolutno ni jedan Albanac nije mogao ni da vidi, ni da čuje, ali su zato svi Srbi na severu Kosova mogli da vide 17 oklopnih vozila i duge cevi, ukazao je Vučić.

Dugim cevima se problemi ne rešavaju, podvukao je Vučić i dodao da Srbiji najmanje odgovara stvaranje problema u situaciji kada je zemlja na dobrom ekonomskom putu.

Želimo mir, gotovo po svaku cenu. Nemamo problem da razgovaramo, osim što sam lično rekao da sam izgubio poverenje u mnoge ljude, jer postoje stvari koje se ne rade, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da svi treba da znaju da se na teritoriji zapadnog Balkana ne treba igrati oružjem.

Nije neki Vučić poslao oružje i oruđe bilo gde, nego je to uradio neko drugi. Govorite mi o simbolima, a kada smo mi govorili o simbolima velike Albanije, tada ste nas kritikovali, jer je neko šutnuo u zadnjicu dvojicu njihovih fudbalera. Da smo izveli tenkove da li biste nas pohvalili onako kako pojedine zapadne ambasade njih hvale danas, ukazao je Vučić.

Vučić je rekao da se Srbija ne slaže sa stavom da je Kosovo nezavisna država.

Ako je to nezavisna država, kako kažu nemačka i američka ambasada u Prištini, šta onda uopšte razgovaraju sa nama. Rešite stvari kako mislite da možete, samo nemojte od nas da tražite da vam dajemo zeleno svetlo za nešto što je direktno protiv interesa srpskog naroda, napomenuo je Vučić.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija, Evropska unija i drugi međunarodni subjekti uspeti da spust tenzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari