Vučić: Do kraja godine očekujem posetu Erdogana Srbiji (VIDEO) 1Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike/ Arhiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Istanbulu, posle sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, da je prijateljstvo Beograda i Ankare dodatna garancija stabilnosti i očuvanja mira na celom Zapadnom Balkanu.

Vučić je novinarima rekao da do kraja godine očekuje posetu Erdogana Srbiji i dodao da će to biti prilika da dve strane dodatno razgovaraju o važnim pitanjima za Balkan.

On je kazao da je sa Erdoganom razgovarao o svim regionalnim pitanima, o odnosima na Zapadnom Balkanu, i o političkim i svim drugim odnosima Srbije i Turske.

„Razgovarali smo i o određenim stvarima o kojima ne bih da obaveštavam javnost“, naveo je Vučić.

On je rekao da je sa Erdoganom pokrenuo pitanje bržeg protoka roba i usluga između dve zemlje.

„Razgovaraćemo kako da uz najmanje moguće dokumenata prelazimo naše granice i da time uspostavljamo naše prijateljsto na višem nivou“, naveo je Vučić.

On je rekao da je trgovinska razmena Srbije i Turske napreduje iz godinu u godinu.

„Trgovinska razmena je bila 1,32 milijarde evra, verujemo da veoma vrzo možemo da dođemo do dve milijarde“, kazao je predsednik Srbije.

Naveo je da Erdogan podržava dijalog Beograda i Prištine i da veruje da je važno da se dođe do kompromisnog rešenja.

Sastanak Vučića i Erdogana je održan je u palati Vahdetin i bio je zatvoren za medije, prenela je agencija Anadolija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Vučić: Do kraja godine očekujem posetu Erdogana Srbiji (VIDEO)”

  1. Ja ovo ništa ne razumem;Turska je među prvima priznala nezavisnost Kosova i jedna je od vodećih zemalja za priznavanje Kosova u svetu.Turska isporučuje , naoružava i obučava takozvanu vojsku Kosova(zajedno sa Nemačkom i Merkler?).I kako se to uklapa u ove reči našeg predsedika?

  2. Kao Milosevic sto se druzio samo sa Grcima pred odlazak, ovaj se uhvatio za Turke i nadam se da ce i on u Aprilu da nas napusti!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.