"Vučić se skriva iza Vulina": LIBDEM o rezoluciji Pokreta socijalista o pridruživanju BRIKS-u 1Foto: FoNet/ MOD

Predlog rezolucije o ulasku u BRIKS, koji su Skupštini Srbije predložili poslanici Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, predstavlja pokušaj skretanja Srbije sa puta u Evropsku uniju (EU), a tajming koji je za to odabran nije slučajan, ocenila je danas politička organizacija Liberali i demokrate (LIBDEM).

Srbija je kao svoj spoljnopolitički prioritet odabrala put u EU i ako se tim povodom nešto promenilo, pozivamo predsednika Republike Srbije da to javno saopšti, a ne da se sakriva iza Aleksandra Vulina, koji je već juče morao biti smenjen, a ne da nam deli lekcije gde ova zemlja da bude sutra, navodi u saopštenju LIBDEM.

Ta organizacija ističe kako bi „Aleksandar Vulin i njegov šef voleli da Srbija bude deo organizacija koje čine zemlje u kojima su poštovanje ljudskih prava, sloboda i različitosti na poslednjem mestu, ali ti snovi i ta mašta neće biti pretočeni u stvarnost“.

Ukazujući da 60 odsto spoljnotrgovinske razmene Srbija ostvaruje sa državama Evropske unije, a njen glavni spoljnotrgovinski partner je Nemačka kao vodeća država EU, LIBDEM pita „kako se neko u ovoj zemlji igra azijskih integracija, dok koristi sve prednosti Zapada“.

„Dosta je više licemerja u Srbiji i igranja sa njenom budućnošću zbog egzibicionizma raznih Vulina. Znamo da ga plaši sprovođenje pravde, koje je neminovnost, i znamo da zbog toga prezire ‘mrski’ Zapad. Međutim, vreme je da se suoči sa posledicama svog pogrešnog rada i nedela“, ističe LIBDEM

„Praksa u kojoj smo jedno veče sa Zapadom, a ujutru se pravdamo ruskom ambasadoru – mora jednom zauvek da se prekine“, naglašava ta organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari