Vučić se sutra sastaje sa Angelom Merkel

Ostavite komentar


  1. Za tacnu informaciju, Merkelova se ove godine nalazi u najtezoj poziciji od pocetka njenog mandata na polzaju premijera: SPD ne zeli u koaliciju sa njenom CDU a takodje i u svojoj partiji ima zestoke protivnike da se ona ustvari bori za njeno politicko prezivljavanje pre nego za interese BRD. O tome zasto Vucic ima posete Merkelovoj uvek pred izvesne izbore , kojih inace imamo u izobilju, ovoga puta necu govoriti da ne bih izazvao negativnu reakciju vasih moderatora.Hvala vam na uvazavanju slobode misljenja i izraza

    1. Moderatori moraju biti osetljivi, toliko je olosa, bednika i baraba oko nas…

  2. Važan sastanak, da se vidi šta „misli“ Nemačka u pogledu Kosova. Ako stav ove velike zemlje nije povoljan po Srbiju, život ide dalje i problem Kosova ima velike izglede da dobije status zamrznutog konflikta. Ako je pak stav Nemačke da se ide ka razumnom komopromisu, onda je sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine moguć do kraja ove godine. Verujem da će Angela Merkel sutra Vuiću saopštiti stav Nemačke koji je u interesu uvažavanja interesa obe strane i trajnog mira na Zapadnom Balkanu.

    1. Поштовани Спасојевићу, зар стварно мислите да је немачкој канцеларки а и Немачкој уопште стало до ,,трајног“ мира на Балкану који је успут речено немогућ измешу осталог и због деловања Немачке!
      Сетите се Хрватске деведесетих и ,,Данке Дојчјанд“ после чега је крв потекла Балканом!
      Немојте заборављати никада такво нешто јер таквим ставом испадамо наивни и….. ,,Ђура ће ти опростити што те је тукао“!!!

  3. Nemacka kancelarka Merkerova moze da pomogne pri resavanju pitanja Kosova . Merkerova I Vucic ce razgovarati o ekonomsko -politickim temama.

  4. Vec sam „portparol“ nemacke Vlade dovoljno govori o „vaznosti“ ove posete. Naime, glavni portparol je Steffan Seifert a za Demmerovu nikad cuo! I vrapci na grani znaju sta Nemacka misli o Kosovu koje je odmah bila priznala i zato ne treba ici u Berlin. Jos jedno od silnih nepotrebnih putovanja naseg predsednika kome ustvari nije partmner Merkelova nego predsednik Steinmayer/SPD. Ali avaj, on kod nas nije toliko poznat jer se bavi reprezentativnim duznostima koje mu njihov Ustav nalaze a ne koji nas koji otima premijerske poslove za sebe a predsednik je. Jos jedno populisticko putovanje u nizu pred izbore u BG!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.