Vučić smenio rukovodstvo užičkih naprednjaka jer je „dobro radilo“ 1Poverenici SNS u Užicu/Foto: N. Kovačević

Nakon raspuštanja Gradskog odbora SNS u Užicu, za poverenike su imenovani dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica, i Slobodan Šiljković, član Gradskog veća i direktor JP Pošta Srbije za Užice, Šabac i Valjevo.

Odbor užičkih naprednjaka, koji je brojao čak sto članova, raspušten je 9. novembra, a dvoje poverenika vodiće stranku do izbora njenog novog rukovodstva.

„Gradski odbor SNS u Užicu nije raspušten zato što nije dobro radio. Naprotiv, na prethodnim izborima smo postigli najbolje rezultate, ali moramo dati šansu i mladima, kao i iskusnim ljudima koji imaju snage i energije sa ciljem da građani Užica žive što bolje“, rekla je na konfereciji za novinare dr Jelena Raković Radivojević.

Ona je navela da je odbor „raspušten po odluci Izvršnog odbora SNS, odnosno po odluci predsednika stranke Aleksandra Vučića“, a potom dodala da to „ne bi dalje da komentariše“.

Na pitanje Danasa zašto je odbor raspušten, ako je „dobro radio i postigao najbolje rezultate“, ona je nekoliko puta ponovila da „nije  raspušten zbog toga što je loše radio, već zato što se“, kako je rekla „mora održati nivo i što stranka mora da postigne još bolje rezultate na sledećim izborima“.

Baner Aleksandra Vučića na sedištu SNS u Užicu/Foto N.Kovačević

Vučić smenio rukovodstvo užičkih naprednjaka jer je „dobro radilo“ 2
Baner Aleksandra Vučića na sedištu SNS u Užicu/Foto N.Kovačević

Isti odgovor je ponudila i na isnistiranje da navede formalno obrazloženje vrha stranke za raspuštanje tog odbora.

„Ne možemo se osloniti samo na članove prethodnog odbora. Potrebno nam je još više snage i energije da ostvarimo sve ono što smo građanima Užica obećali“, ponovila je gradonačelnica i poverenica naprednjaka.

Na primedbu Danasa da se nije desilo da je odbor bilo koje stranke raspušten zato što je dobro radio, kao i na podsećanje da je vrh SNS ranije najavljivao da će biti raspuštanja odbora koji nisu dobro radili, ona je uzvratila da je „užički odbor radio dobro, ali je potrebno da radi još bolje“.

Na preformulisano pitanje Danasa da li je jedan od razloga za raspuštanje odbora taj što je rukovodstvo stranke u gradu podeljeno i što među njima postoji nekoliko struja, ona je odrečno odgovorila.

„O tim strujama u SNS pričate godinama. SNS u Užicu nikada nije bila jedinstvenija, nego što je sada. Ne postoje više nikakve struje u SNS. Da završimo konačno sa tom pričom. Mi smo jedinstveni, istrajni i znamo kojim ciljevima težimo“, uzvratila je dr Jelena Raković Radivojević.

Poverenica užičkih naprednjaka je rekla da će se novi Gradski odbor formirati „kada stranka za to bude spremna, u skladu sa Statutom SNS“, kao i to da „SNS u Užicu ima 7.500 članova“.

Podrška države

„Snažna podrška koju imamo od predsednika Vučića, Vlade Srbije, premijerke Ane Brnabić i svih ministarstava daje nam smelosti da malo bolje planiramo i da planirano realizujemo“, ocenila je poverenica naprednjaka i poručila da su „u Srbiji i Užicu u toku projekti, koji su više decenija čekali da se realizju“.

Istorija raspuštanja

Od osnivanja SNS u Užicu, to je drugi put da se, odlukom stranačke centrale, raspušta odbor te stranke. Prvi put je to bilo 2013. godine, kada je za poverenicu imenovana Ivana Stojiljković, koja je kasnije postala poslanica, a sada je generalni konzul Srbije u Trstu. Dve godine kasnije, za predsednika odbora je izabran Tihomir Petković, prethodni gradonačelnik, a sada narodni poslanik SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari