Vučić: Srbi i Albanci moraju da žive zajedno u miru

Ostavite komentar


  1. Narodu treba obezbediti pristojan zivot i onda ce biti manje svih drugih problema .

  2. Ova izjava me podseća na one izjave komunističkih poltrona, koji su permanentno brinuli da se, kojim slučajem, ne naruše „izvanderdni medjunacionalni odnosi“ na Kosovu i Metohiji, dok su se kolone Srba sa Kosova i Metohije slivale ka centralnoj Srbiji. Na tom „zajedničkom životu“ smo insistirali skoro stotinak godina dok, nije „puklo“ a onda je sve bilo kasno. Albance u Srbiji treba NATERATI ako nikako drugačije SILOM da se pridržavaju pozitivnih zakonskih propisa, Ustava R. Srbije, kao i činjenice da je Srbija njihova država. Plediranje na njihovu svest i zajednički život se pokazalo kao „šuplja karta“, zbog koje smo izgubili deo sopstvene teritorije. Prava svima, poštovanje prema svima ali, interesi Srbije ne mogu biti meta za potkusurivanje.

    1. Srbija nije njihova država Kneževiću zato što ih je Miloševićev režim naterao da čitave generacije ne znaju šta je to škola, nego su nastavu sami organizovali po podrumima. Te generacije su posle proterivane iz svoje rođene zemlje, prema najverovatnijim procenama, oko 750.000 Albanaca. Albanci su bili radikalniji od drugix yu nacija, ali sigurno je da nisu bili jedini. I Crnogorci su nam okrenuli leđa, vidim kreće se i sa parolom „Vojvodina republika“. Treba biti glup pa za to kriviti sve druge sam ne našu elitu, kao što treba biti ekstremno licemeran pa reći, danas, posle 30 godina huškanja Srba na Albance, „Srbi i Albanci moraju da žive zajedno u miru“.

      1. Način razmišljanja, i komentar, tipičan za „srpske strine“?! Ja sam živeo na Kosovu i Metohiji i znam da je to što ste izgovorili notorna neistina, da ne kažem totalna glupost. Milošević nije naterao Albasnce „da čitave generacije ne znaju šta je škola“ gospodjo jer su Albanci imali svoj univerzitet na kome su se školovali i to na svom jeziku uz znantno povoljnije materijaalne i svake druge uslove od nas Srba. Sami su izabrali da osnuju „paralelne institucije“ kako bi došli do ovoga što imaju danas. Proterivanje tih 750 hiljada Albanaca je laž koju je lansirao neko od nemačkih zvaničnika, mislim isti onaj koji je izmislio operaciju zvanu „Potkovica“, kao i onu da su Srbi na nekom stadionu zatvorili 300.000 Albanaca koje nameravaju da streljaju?! Sve je to bilo u sklopu medijske satanizacije Srba i ispiranja mozgova onima u Srbiji koji se nisu mogli baš pohvaliti količinom sive moždane mase. Najviše volim ove prepametne komentatore, posebno srpske nacionalnosti, koji nikada nisu kročili na Kosovo i Metohiju, koji medju Albancima nisu proveli nijedan dan života, a „poznaju“ situaciju na tom području i usudjuju se da iznose neverovatne laži?! Vi ste počeli komentar sa time kako smo maltretirali „sirote“Albance a „poentirali“ ste sa svojom mržnjom prema Vučiću, koji hoće da nas natera da sa Albancima živimo „u miru“?! Moj savet Vam je da „gledate u šerpu“ i da se manete onoga čemu niste dorasli.

        1. Ja sam Albanac od Kosove, ali ti dragi komsije lazes profesionalno, i to za malo i ja da ti verujem. Pa ko ce da se digne i da ratuje ako ima dojanstven zivot? Niko! A da ti kazem da od 1989 godine do 1999 godine Albance ste tretirale kao da smo vanzemaljci, ubijali ste nevine, pljackali ste one postene koji su htjeli da rade u svojim prodavnicama, maltretirali ste nas svugde samo zato smo bili Albanci i normalno da je puknuo cas da se dignemo protiv takvog rezima. I da bi tvoja prica bila istina pitaj sebe zasto sve vase komsije vas MRZE? samo to i bice ti sve jasno i nemoj da lazes sebe i sam znas da to nije tacno, budi iskren sobom? Cela vasa historija je puna lazi i to kaze naj odlikovani Srpski Historicar!

          1. A zasto ste vi Albanci odmah posle zavrsetka sukoba na Kosovu , prebacili uck u Makedoniju i tamo zapoceli novi rat sa ciljem otcepljenja dela Makedonije i stvaranja „Iliride“? Da nije zbog Milosevica ili su vas i Makedonci „ugnejtavali“ i „ubijali“? Tu suplju pricu o „ugrozenosti“ i da ste „morali“ da podignete pobunu pricaj maloj deci, ako i ona nasednu. Pobunu ste podigli iskljucivo zbog sopstvenog neizivljenog nacionalizma i zbog teritorija.

          2. @Albanian working
            Srbe npr. ne mrze komsije Rumuni, a ni Madjari, i Bugari nesto specijalno, kao ni Crnogorci, Milogorci mozda… Ali sa druge strane da li si napravio anketu ko vas od komsija obozava? Grci? Tesko. Makedonci? Tesko. Srbi? Tesko. Crnogorci? Tesko. Milogorci? Cak ni oni. Sto se tice laganja, samo ti ne pricaj nesto, sve sto iamte je bazirano na lazi. od „ilirskog porekla“, naziva „Albanci“, zastave koju vam je nacrtao austrijski slikar, glavnog narodnog heroja Skenderbega i da ne nabrajamo…

    2. Kakva prava pricas Komso, idi do Bujanovac i videces da nijedna investicija nije otisla tamo tako da i Srbi i Albanci u Bujanovac su ljuti od ove vlast, i sigurno ce kad tad da pukne? Sve pare od Srpskog budjeta ide gde Vucic voli, i to svi znaju da tamo gde on ne dobije vise od 60% glasova nece imati nijedan cent za investiranje, to je isto i na Kosovo samo gledajte google map i videcete da svi autoputevi su preko Drenice ili Malisevo kada je bio na vlast Limaj je izgradio autoput preko njegovu njivu, i svaka ulica u Malisevo ima asfalt.

  3. Moraces jednom da objasnis sta je radila vlada na celu sa Brnabickom , kad se iscudjujete kako narod lose zivi , a onda dolaze na red protesti koji vise nisu beznacajni, nastace panika, ni izbori nece pomoci, male plate , odlazak mladih(to da je pojava u celom regionu nije opravdanje), pravosudje nereformisano, ove sto nazivas lopovima nikako da budu procesuirani(ja nesmem ime das im pomenem), u Skupstini opsta tiranija vladajuce vecine, veoma hrabro se odnosis prema opozicionim novinarima, smeta ti DANAS a Informer kao da ne postoji, a sta da radimo sa javnim prediuzecima , strahovlada SNS, a ne strucnost, imam utisak da Vas polako hvata panika, pogotovo posle intervjua kod Marica, i publike koja aplaudira kao da je na utakmici, a vi poneseni hrabro podizete ton, mozda necete imati priliku da tazgovarate sa gradjanima, ni politicki otac nece Vam pomoci, otici ce u Bajcetinu, a ni rusenje objekta na Kopaoniku nece pomoci, ja malo poranio sa prognozom,

  4. ……….moraju da zive zajedno I u miru………….Ali, u odvojenim stanovima I kucama, placajuce vlastite racune I da im beogradski pasaluk (Vucic & Irinej iz SPC) ne budu javne sponzoruse). Tacka!

  5. Vucicu, druze komesare: SRBI zive zajedno I u miru svugdje u svijetu: U Americi, Kanadi, Australiji, Njemackoj I svim ostalim drzavama gdje beogradski pasaluk nema svoje papke.
    Komesaru Vicic, jos si ivijek mladunce koje trazi sise komesarke Milosevica,

    Opameti se druze bez drugova!

    1. Tu mantru prodan nwkom drugom u socijalizmu ste ga prodavali srbima pa.sada imamo 27 hiljada pobijenih u Bosni,u Hrvatskoj se krije da bk se opravdala „domoljubno“ dtnkcko ciscenje.A.sto se toce.tvoje helje za pasalukom moraces sa.svojim ustasama da.licno probas da to i ostvaris.

      1. Sta to pises, genije?Dok je takvih Srbima i Srbiji biti ce sve gore.Pobismo, bre, i bosnjakeb i Albcne a sad ce da Vucic pobije i Srbe, jer jednostavno covek voli da bije.

  6. Nikada sa tobom ni mira ni zivota.Ko je huskao na rat, vredjao i dalje vredja ne moze miriti Jasno!

  7. ovo je vec zaokret u artikulisanju interesa vlasti neko im dosapnuo da se manu nacionalistickih izjava..eto i sa hrvatima i sa albancima sada mozemo lepo ziveti u dobrosusedskim odnosima.. dakle vlast proglasava da nsmo ja i komsija od danas dobri.. pa gde si bio da nam oci otvoris zadnjih 30 god kada si huskao jedne na druge..

  8. A obecanja, ko je to podvio rep, doslo vreme za ispunjenje obaveza prema nalagodavcima.

  9. Jedan dan je za razgraničenje, drugi dan je za mirni suživot.
    A kada ga građani pitaju: koji je njegov plan, za njega je to glupo pitanje.

  10. o cemu prica ovaj? prolupao nacisto . Sta Srbi imaju zajednicko sa Albancima?
    druga kultura drugi jezik drugo poreklo. Nista zajednicko sem zemlje koja je se moze podeliti . Hrvati su isterali Srbe i dobili cistu hrvatsku i nemaju problem sa Srbima. A oba budala nas tera u isti lonac sa Sipratima koji NECE da zive sa nama a i mi sa njima. Da smo ‘teli da zadrzimo Kosovo preselili bismo sve institucije drzave u Pristinu pre trideset godina i proglasili Pristinu za glavni grad .

  11. Drug preCednik mirotvorac!-Kako to „iskreno“ zvuči!

  12. Uspeo je samo da osveži sva neprijateljstva sa svim YU komšijama!

  13. Nema suda!!!
    Da, gospodine izdajniče, moraju da žive zajedno ali na našoj teritoriji. A šta ti uradi!? Predade Kosovo Albancima!!!
    Zašto to kriješ? Po običaju jel’ da!? Bruko jedna….
    P.Sajdžo Bogutovac.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.