Vučić: Srbija će dodatno zaštititi svoj gasovod od diverzija 1Foto: FoNet/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i da će Srbija dodatno zaštititi svoj gasovod od diverzija.

Vučić je istakao da niko nije primetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da je neko pokušao da uništi Turski tok i spreči dalji dotok gasa, što bi značilo da Srbija nema ni struje ni gasa.

„Mi ćemo sad dodatno zaštititi naš gasovod, celom dužinom. Razgovarao sam i sa BIA i sa policijom da dižemo helikoptere da zaštitimo gasovod od potencijalne diverzije i svega drugog“, rekao je Vučić posle razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Zjedom Al Nahjanom.

Kako prenosi RTS, na pitanje novinara da li je postignut neki dogovor o snabdevanju nafte sa UAE, Vučić je rekao da ne može da govori o snabdevanju nafte, već samo o dugoročnim planovima.

Dodao je da Srbija naredne dve godine mora da uvozi naftu preko gasovoda JANAF, a da za to vreme mora da izgradi najmanje jedan naftovod i da počne da gradi još jedan.

„Moramo da se povezujemo i pronalazimo partnerstva u regionu i luke preko kojih ćemo da dopremamo naftu i na tome radimo“, kazao je Vučić.

Naveo je da je sa šeikom Bin Zajedom razgovarao o tome šta se može očekivati po pitanju cena i količina nafte, kao i da su razgovarali o situaciji u Ukrajini i regionu i koja su očekivanje Zapada od Srbije.

„Upoznao sam ga s tim šta je to što se očekuje od Srbije sa Zapada, šta je to i pod kakvim se sve, neko bi ih nazvao pritiscima, neko drugim imenom, nalazimo“, rekao je Vučić.

Dodao je da će kredit od UAE od milijardu dolara biti na raspolaganju dan nakon što Srbija završi proceduru sa ratifikacijom tog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari