Predsednik UAE Mohamed bin Zajed stigao je danas u Beograd: Da li je na pomolu novi kredit za Srbiju? 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik UAE Mohamed bin Zajed stigao je danas u Beograd.

Na aerodromu ga je dočekao srpski predsednik Aleksandar Vučić i tom prilikom na svom Instagram profilu uz fotografiju napisao:“Dobrodošao dragi prijatelju“.

Predsedniku UAE je ispred Palate Srbija priređen svečani doček, nakon čega će uslediti razgovor Vučića i Bin Zajeda.

Bin Zajed al Nahjan, bi prema pisanju medija u Beogradu boraviti samo jedan dan a zasad nije poznat razlog njegovog dolaska.

Kako prenosi televizija Pink citirajući ruske medije Bin Zajed iz Beograda putuje za Moskvu gde bi trebao da se vidi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Podsetimo, u septembru je Vučić biravio u Abu Dabiju kada su UAE dale Srbiji kredit od milijardu dolara, sa tri odsto kamate.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je tokom posete Abu Dabiju četiri sata proveo sa šeikom Muhamedom bin Zajedom, razgovarajući o potencijalnim ulaganjima Emirata u Srbiju, ali i o energetskoj krizi.

„On je blizak prijatelj sa Emanuelom Makronom, a za šest dana mu dolazi u posetu Šolc“, istakao je predsednik Srbije, napominjući da je šeik Bin Zajed jedan od najmoćnijih ljudi sveta, koji poštuje Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari