Vučić: Srbija će ove godine biti prva u Evropi po visini stope rasta BDP

Ostavite komentar


    1. Gospodo u „Danas“-u ! Šta je Vama? Pa danas je PRVI MAJ a ne apriiillliii.

  1. Gde nestade “celicno prijateljstvo”?Slican se slicnom,raduje”stara latinska.

    1. Kada se pogleda u šta je on minulih godina bio siguran, onda je sve ovo sigurica. Njemu treba bezgranično verovati, jer sa granicama slabo stoji. Karlovac, Ogulin Virovitica, a i na Kosovskim granicama kitica.

  2. ‘Decko’, ‘ajde oladi bar za 1 maj. Ceo svet ce vladaoce imati recesiju, pad prozvodnje, tj. BDP u minusu, a ti benavis o najvecem rastu. Lazes BREEE, i za tih 5% u prvom kvartalu. To postoji, samo u tvojoj fantaziji i pokusavas da ‘prodas’ nekome. Kome? Puko si necovece!!!

    1. Prodaće svojim glasačima. To su oni koji nemaju pojma šta je BDP, još manje šta rast ili pad BDP-a znači za njih lično, ali se uvek oduševe kad Vučić kaže da će rast našeg BDP-a biti, na primer, „najveći u Evropi“ sa 7% (a može da kaže i 77%, oni će to ‘ladno progutati), a Nemačka će imati recimo mizernih 0,7% . Jer oni su čvrsto ubeđeni da kad Vučič kaže da će nešto kod nas biti bolje nego u Nemačkoj, onda mora da je to nešto mnogo lepo za nas i loše za Nemce.
      Imam nekoliko takvih u komšiluku i uvek padaju na teme kad im ispričam sledeću pričicu:
      – Ja imam 100 dinara u džepu, a ti imaš 1 dinar u džepu. Recimo da danas zaradimo svaki po 1 dinar. Ti ćeš imati 2 dinara, što je rast od 100%, a ja ću imati 101 dinar, što je rast od bednih 1%, ili 100 puta manje od tvog. Ali ko je od nas dvojice bolje prošao?
      Efekat je uvek isti: gledaju me otvorenih usta.

  3. Statistika je kao bikini, mnogo pokazuje, a ništa ne govori. Tačka od koje kreće rast ili počinje pad nije za sve ista. Tako da parametri koje gdin Precednik hoće da nametne kao uspeh nisu ništa drugo do šarena laža…

  4. čoveče u kom svetu ti živim
    ti veruješ tvom lažnom doktoru koji o finacijama pojma nema tebi bre tvoji poltroni uveliko rade o glavi

    1. A ti mora da su dr Faust koji zna sve.Trebao si da se ponudis da ga posavetujes ili ulijes inzenjersko znanje iz inzenjerskog mozga.

  5. Ova izjava je namenjena biračima“mi smo za vas krezuba stoka“!

  6. Bićemo prvi po diktaturi ako ti Vučiću i dalje budeš preCednik. Zato šerpuj-em da ne budeš

  7. Ma, da, neprijatno nam je koliko nam je dobro, a Zlatno doba samo što nije…

    1. Nema nikakve direktne veze, ni srazmere između plata i rasta BDP-a. Rast BDP-a, čak i kad je brz i visok, NE znači da će i plate automatski rasti srazmerno tome.
      BDP raste kada privreda više radi i više proizvodi. Ali to ne znači da će po automatizmu i zaposleni koji više rade i proizvode odmah dobiti i veće plate. Ne ide to tako.

  8. To je isto kao i prosečna plata od 500 evra a svi primaju minimalac dok Martinović ima 7 plata od 7 svojih radnih mesta.To je statistika o tome pričaš i ne govoriš istinu Vučiću.

  9. JEL MOGUCE DA CEMO MI BITI NAJBOLJI, MORA DA SE KONSULTOVAO SA NEKIM PROROKOM. STA SMO BOGU ZGRESILI DA NAS MEDIJI DAVE SA NJEGOVIM IZJAVAMA SKORO SVAKI DAAN.BESE NA FB PRE NEKI DAN SLIKA AV A DETE PITA TATU KO JE OVAJ A TATA KAZE VODITELJ TV DNEVNIKA.

  10. Dragi Predsednice,
    Od jutros u Sapcu pada kisa.Svojom mudroscu,koronom koja obasjava Tvoj lik, nama penzionerima, dao si dva sata da setaju za Prvi maj.Znam da tvoji ljubljeni roditelji,penzioneri,kao i ja, osetimo poseban naboj u srcima kada dode ovaj veliki praznik! Avaj, zbog kise
    (prokletinja), ne mogu da izadjem iz kuce. Pa da te pitam: Da li mogu ovu Tvoju milost od dva sata, da iskoristim sutra, ili neki drugi dan-da ne propadnu zbog -puj,puj, ne zbog virusa vec zbog kise?

  11. Reforme koje su ranije sprovedene doprinele su tome da Srbija iako je napadnuta virsusom ima rast u prva tri meseca, a verujemo da ce tako biti i za ovo vreme dok se nije radilo, makar da ne bude veliki minus.

  12. Srbija cvrsto stoji na svojim nogama, privreda je razvijena i ako nastavimo da budemo tako odgovorni rast BDP – a ce biti jos veci.

  13. Srbija je mnogo radila i ulagala, kako bi danas bila na ovom mestu gde je sada, samo da pobedimo ovaj virus i da se malo oporavimo kako bi mogli da nastavimo sanasim razvojem i budemo prva zemlja po rastu ove godine.

  14. Sjajno. Srbija ide napred. Stabilnost i razvoj prisutan je u svim segmentima. Zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića naśa zemlja konačno izlazi iz krize.

  15. Zahvaljujući odgovornim ekonomskim merama u kontinuitetu , Srbija se može podičiti ovakvim parametrima !

  16. Reforme koje su ranije sprovedene doprinele su tome da Srbija iako je napadnuta virsusom ima rast u prva tri meseca

  17. Zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića naśa zemlja konačno izlazi iz krize.

  18. Ako uspemo da izadjemo makar i sa nulom a ne minusom bicemo na dobitku.

  19. Srbija je od 2000 do 2012.godine bila saka jada a sada je sila kako u ekonomskom smislu tako i u vojnom!

    1. Bravo aco majstore, a ja mislio da se ovde javljaju samo podugzne muve.

  20. Kakva lazovcinaaaaa! Daj ovog psihopatu da sklanjamo vise, lud je koliko laze.. I zreo je da ode kod Laze..

  21. Mi opozicionari smo u stroju za ustasku drzavu svoju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.