Vučić sutra i prekosutra u Briselu 1Foto: Bojan Cvejić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće, sutra i prekosutra, u dvodnevnoj poseti Briselu gde će prisustvati Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije.

Tom prilikom, Vučić će imati bilateralne susrete sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se nada da će sutra biti otvorena poglavlja 23 i 24.

Nadam se da ćemo otvoriti poglavlja, ali čak i da ih ne otvorimo, unutar samih poglavlja smo već 80 odsto stvari zahteva uradili, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je dodala da je Srbija uradila i više od onoga što je potrebno za otvaranje poglavlja. Verujem da to sve ide svojim tokom, rekla je Mihajlović. 

Ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović je izrazila uverenje da će pregovaračka poglavlja 23 i 24 sa EU biti otvorena sutra, i istakla da je Srbija ispunila zadate kriterijume i da će biti loša politička poruka ako se to ne ne dogodi.

„Politički je veoma bitno da se to desi. Mi smo čvrsto na putu evropskih integracija i politički mislim da bi to bila loša poruka“, rekla je Joksimović gostujući na TV Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari