Vučić u Glazgovu sa Fon der Lajen, Makronom, Ramom i Merkel 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Glazgovu, gde danas učestvuje na konferenciji o klimi COP26, razgovarao sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

On je na Instagramu izrazio zahvalnost Fon der Lajen „na dugom i veoma sadržajnom razgovoru po svim važnim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropsku uniju“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

„Posebno smo razmotrili sve probleme sa kojima se suočavamo u sferi energetike i sagledali strateške pravce delovanja u toj oblasti“, navodi se na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Uz ocenu da je u Glazgovu „mnogo prijatelja“, Vučić je u objavio i da mu je uvek zadovoljstvo da razgovara sa predsednikom Francuske Makronom.

„Srbija i Francuska imaju mnogo planova da ojačaju saradnju“, dodao je predsednik Srbije.

On se na marginama konferencije sastao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a na susretu sa albanskim premijerom Edijem Ramom je, kako je navedeno, podržana inicijativa Otvoreni Balkan.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

UN samit o klimi otvoren je juče u Glazgovu. Dve nedelje intenzivnih pregovora predstavnika gotovo 200 zemalja biće o tome kako se suočiti sa zajedničkim izazovom globalnog zagrevanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari