Vučić: Turski Teklas će u Vranju odmah zaposliti 250 bivših radnika Geoksa 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Turska kompanije Teklas koja proizvodi delove za automobile otvoriće pogon u Vranju gde će u početku zapošljavati 250, a kasnije više od 1.000 radnika Geoksa koji je zatvorio fabriku u tom gradu, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Teklas od sutra počinje da intervjuiše radnike u Vranju. Planirano je da do marta iduće godine u bivšem Geoksovom pogonu zaposli 600 radnika, a više od 1.000 do kraja 2022. godine“, rekao je Vučić u Vladičinom Hanu gde je obišao novi pogon fabrike Teklas automative.

Istakao je da to nije socijalni već odgovoran pristup rešavanju problema bivših radnika Geoksa, koji je zbog nerentabilnosti proizvodnje pre nekoliko dana zatvorio fabriku obuće u Vranju.

Vučić je najavio da će generalnom direktoru Teklasa Nebiju Anilu za Sretenje iduće godine biti dodeljen orden zbog svega što je uradio za taj deo Srbije.

Veće plate u Vranju zahvaljujući kompaniji Teklas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za devet godina prosečna plata u Vladičinom Hanu povećana sa 245 na 444 evra, zahvaljući dolasku kompanije Teklas.

„Čini mi se da, kada smo krenuli da radimo u Vladičnim Hanu, malo ko je verovao. Obnovili smo vrtić, osnovnu školu „Branko Radičević“, doveli smo Teklas“, rekao je Vučić građanima okupljenim ispred fabrike.

Prema njegovim rečima, za taj kraj će biti „još posla i investicija“, navodeći 20 miliona evra koje će biti uloženi u fekalnu i kišnu kanalizaciju sa prečišćavanjem otpadnih voda, dok će se vodonabdevanje raditi u dve faze.

„Gledaćemo da između Vladiničinog Hana i Vranjske Banje napravimo petlju, da ljudi direktrno izlaze sa auto-puta, a ne da prolaze kroz centar mesta“, najavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari