Vučić uputio pismo podrške Siju povodom novog virusa i ponudio pomoć 1Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Kine Si Đinpingu u kojem mu je odao priznanje na naporima u borbi protiv novog oblika korona virusa i ponudio pomoć Beograda.

Vučić je u pismu naveo da građani Srbije „dele tugu sa bratskim kineskim narodom“ zbog žrtava epidemije korona virusa i zamolio Sija da prenese njihovo duboko saosećanje porodicama preminulih, a obolelima da „izrazi ohrabrenja da se izbore sa tom bolešću“, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

„Dok delimo brigu zbog mogućih posledica bolesti i sa Vama strepimo nad svakim obolelim, u isto vreme sa divljenjem pratimo kako se odvažno suočavate sa ovim ‘demonom’, kako Vi nazivate korona virus, uvereni da ćete, Vašom mudrom politikom, naći rešenja i pobediti ga“, napisao je Vučić.

On je naveo i da Kina, „u teškim trenucima, dok nezamislivom brzinom završava bolnice u gradu Vuhanu, pokazuje svoju snagu, koju crpi iz jedinstva rukovodstva i naroda“.

„To, u vremenima izazova, može samo zemlja sa snažnim i posvećenim liderom. Dragi prijatelju, ukoliko Srbija, kao mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine, može da pomogne na bilo koji način, mi smo spremni da, u okviru svojih mogućnosti, tu pomoć i uputimo“, dodao je Vučić.

Od novog oblika korona virusa koji se iz Kine proširio u druge države umrla je 361 osoba, a zaraza je potvrđena kod više od 17.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari