Vučić uputio pismo podrške Siju povodom novog virusa i ponudio pomoć

Ostavite komentar


  1. Svaka cast Vucicu i krajnje je vrijeme da se neko makar rijecima obrati zasluzijo si velike pohvale RS..

    1. Pohvale za to sto Kinezi izvlace pare iz Srbije kao izvođači radova, a za to ce nasa deca da vracaju kredite i placaju kamate tim istim Kinezima. Znaci, uzeli od Kineza kredit da bi Kinezima dali te pare i otplacivali ih godinama sa kamatama.

    2. Auuuu…al’ si ti nepismen,nije ni čudo,nepismenost je glavna karakteristika SNS glasača!!!! Kao Mile Dodik da je pisao ovaj komentar!!!

    3. Pohvale zato sto Kinezi izmestaju svoje prljave tehnologije u Srbiju i truju nas narod.

  2. Severna Koreja u interpretaciji Otadžbinske uprave. Pretpostavljam da je Vučić izrazio želju da lično leči i neguje obolele pošto u Srbiji više nema lekara, svi su pobegli u Nemačku od radikalskog zlatnog doba.

      1. On se trudi da bude fini samo sa onima od kojih ima koristi. Inace, njegov „diplomatski“ recnik je na nivou ulicnog huligana.

  3. Hvala našem predsedniku koji zaista brine, o našoj državi i razvoju.Srbija se danas cela razvija i gradi.Srbija i Kina treba da sarađuju.

  4. Jedinstvo, spremnost i borba kineskog naroda da se suoce sa ovom strasnom epidemijom je za svaku pohvalu i divljenje.

  5. Velika je tragedija epidemija u Kini, Srbija kao veliki prijatelj kineskog naroda ako moze da pomogne , sigurno hoce na bilo koji nacin…

    1. Na primer, da botovi odu kao dobrovoljci u Vuhan da pomognu našim večnim prijateljima.Sa Prepodobnim na čelu.

  6. Ponudio pomoć? Kakvu? Da neće možda dr Stefanović da ode u Kinu i uhapsi virus? A onda zna se, poligraf što pre da, ne mutira slučajno kao stvarnost u Srbiji. Ili možda da preko GIM isporučimo frišak smederevski vazduh u burićima?.

  7. Rano je za nasu pomoc. Sad su od pomoci jos uvek lekari, karantin i red. Ali ako bude zatrebao neko sa iskustvom za masovne grobnice tu smo.

  8. A cime ces im pomoci,posalji im malo lekova iz nasih fabrika,ups pa nije ostala ni cigla nasa.

  9. Nije realno da mi tu mozemo mnogo pomoci, ali imamo sposobnih naucnika koji bi mogli ucestvovati u pronalazenju leka.

    1. Koji naučnici? Iz Srbije može jedino da pošalje nekog da testiraju vakcine na njemu. Za drugo nismo sposobni.

    2. Da ih pozovemo da se vrate sa Zapada,mislim naucnike.Ovi sa Megatrenda se ne broje.

  10. Vazno je ne zaboraviti kineze. Za vreme poplava su medju prvima slali konvoje pomoci. Lep gest predsednika sto nije zaboravio to..

  11. Serbian Florence Nightingale…E dok nauci to na kineskom da izgovori….nece stick da Vida rane po Kini…..Pa mi kao zelja nismo ni kao jedna zajednica nekom njihovog zaseoka..On se sprda..I opet preglumljava..

  12. A koju pomoć može ovaj sirotanović da ponudi oromnoj svetskoj sili- Kini? Oni su odvojili kao pomoć firmama koje su prestale da rade oko 170 milijardi dolara od oko 3 biliona deviznih rezervi, za 14 dana su montirali najnoviju bolnicu, uvele red u opskrbljivanju pacijenata itd. -a ovaj naš nudi pomoć koji ne može da pruži ni našim građanima! Da je samo izrazio žaljenje zbog epidemije, u redu, ali ova budalaština? Dobro, bar će da nasmeje Kineze! Valjda ih je pomešao sa „Republikom Srpskom“ koja se zadovolji sa nekoliko stotina hiljada evra pomoći, koja će, verovatno slično kao u Srbiji, „otplivati“ u nečije privatne džepove.

  13. Pravog prijatelja lako prepoznaš. Srbija i Kina svakako imaju dugogodišnju dobru saradnju i rado će Srbija pomoći Kini.

    1. Ja imam predlog. Svi botovi u 50 aviona i pravac Kina. Trebaju njima zdravi ljudi sa ograničenim stepenom razmišljanja da na njima testiraju vakcine. To bi bio za kineze najsprejemljiviji oblik saradnje iz bot države.

  14. Nespremnost da se prijatelju u nevolji pomogne demantuje suštinu prijateljstva. Pomoći prijatelju gotovo je isto što i odbraniti sebe i svoj životni izbor. U svakoj situaciji, kad pojedinac previdi prijateljstvo, previdio je sebe sama, doveo je u pitanje i svoju društvenost i svoje individualne strategije. Treba imati prijatelja kao sto je Kina. Duboko saucesce porodicama.

    1. Eeeeee, dragi botovi ovo je pravi, nadahnuti, mudri,……….i smisleni komentar, a ne kao što pojedinci (mnoooogo ih je) pišu siromašno u jednoj rečenici i na nivou osnovca nižih razreda (ispod četvrtog). Učite ako mislite da napredujete.

  15. Znao sam ja da će Kineze da strefi neka nesreća, čim je OVAJ „progovorio Kineski“!

  16. Da se podsetimo one stare, brutalno istinite izreke: Lako je tuđim Sebastijanom po gloginjama mlatiti. Tako i mali Alek, nudi resurse koje život naroda koji je uzjahao tanji do brutalnosti. Oduzeo si nam budućnost, a Sebastijanišeš se da pomažeš onima kojima ne možeš da pomogneš. Licemerno i bestidno prema sopstvenom narodu.

  17. Naslovna strana Danasa:“Srbija nema lekove ni opremu za korona virus“…kako to mi mozemo da pomognemo???

  18. Prilog nauci o supozitorijama.
    Bolje pročitajte na internetu utrošnji CNN da vidite kako i zašto je došlo do ove pandemije zbog ućutkivanje savesnih lekara u Wuhanu. Reportaža iz dana u dan prati mladog doktora koji je još krajem decembra ustanovio vezu između „tajanstvene pneumonije pozitivne na SARS test i životinje pijace u Wuhanu i kako su on i njegove kolege ućutkivane u policiji uz pretnju zavorom zbog širenja „lažnih vesti.“ I tako sve dok „drug Xi“ nije pred kraj januara priznao da su „učinjene greške“. Da je Kina demokratska država ne bi se desilo da 5 miliona građana Wuhana proširi bolest širom Kine za vreme slavlja njihove Nove godine i svet bi bio pošteđen!

  19. Оваквог кловна нема нигде. Ни у Кореји. Северној. Нагласак је на јединству народа и руководства. Прогласити Њега за доживотног лидера, као „колегу,“ у Кини. Живео Вођа! Доле апозиција, опозиција! Што они нису понудили помоћ? Ђилас је могао да одвоји бар милионче од 600 украдених. Уа, Ђилас! Слобода за диктатуру!

  20. Demagogija, jeftin populizam…, namenjen domaćoj javnosti,kao i nedavne novogodišnje čestitke predsedniku Kine, na nekom nepoznatom jeziku, koji naše građane podseća na kineski. Peking je pre neki dan zvanično zatražio pomoć od drugih zemalja zbog korona virusa, a pre svega nedostaju im maske. Mnoge zemlje su već poslale pomoć, a među njima i naš sused Mađarska.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.