Vučić verovatno bez novog mandata

Ostavite komentar


  1. Pa zar Predsednik svojevremeno nije rekao da se nece kandidovati na proslim izborima? Zar nije rekao da penzionerima nece dirati penzije? Zar nije rekao da ce smeniti Sinisu Malog? Naravoucenije – Slusaj pazljivo,pa sto kaze,smatraj suprotno.

  2. Ono sto je najvaznije i sto je bitno da Aleksandar Vucic vodi nasu zemlju u dobrom pravcu, odrzava data obecanja i razmislja o interesu gradjana, a ne o svom licnom. Trenutno ne postoji bolji izbor, pa nisu gradjani vise naivni da ih neko moze prevariti. Sto se tice drugog mandata ima dosta vremena do donosenja konacne odluke.

  3. Hahahahahahahaha,koliko puta nas je Kim Jong AVAV do sada slagao,sta ga kosta jos jednom !!!!

  4. Pitanje koje je postavljeno u pogrešno vreme, tek je na početku mandata, možda čak nije u punoj snazi, nego čak i jača. Hteli priznati ili ne, reč je o političaru koji je prošao kaljenje kroz teške godine, počeo u opozicionom delovanju, teška, ratna vremena, obrazovan, inteligentan i vredan čovek. Još kao diplomac stasao je uz , najmlađeg dr nauka u SFRJ Vojislava Šešelja (ista generacija vrhunskih studenata Rugove iz Prištine i prof Lukića iz Podgorice), i u tom političkom odrastanju iskreno i duboko je usadjena desnica, jaka nacionalna orjentacija. Nacionalna dakle – ne nacionalistička!.Ono obrazovanje, inteligencija ali i mladost i otvorenost prema modernom razvoju društva i geopolitičkim promenama prihvataju i tekovine modernih evropskih država. Zato je i veći demokrata od demokrata. Tokom odricanja od nekadašnjeg učitelja koji ostaje zarobljenu svom ludilu prošosti, on modernizuje i stranku ali i zadržava jaku hijerarhiju, organizaciju te stvara jaku mrežu, strukturu sa discpilinom i moćnim glasačkim aparatom. Iako osvaja glasačko telo, otvara vrata i drugim partijama, deleći odgovrnost, ali i njih čvrstom rukom drži kao dobar menadžer u vladi. Preuzima i predsedničko mestu u jednom delikatnom momentu ne dozvolivši da stariji kolega Toma, koji nema ni blizu kvaliteta i energije kao on, poremeti red. Sad je tek nastupio i na međunarodnom planu gde se bori za nacionalni interes šarmirajući strane lidere znanjem jezika, odlučnošću i otvorenošću – odličan diplomata. On sada tek ulazi u punu snagu i tek treba da se od njega očekuje rezultata. I ovaj mandat je sigurno malo i kratak je za Vučića. Živi bili pa videli.

  5. Pitanje koje je postavljeno u pogrešno vreme, tek je na početku mandata, možda čak nije u punoj snazi, nego čak i jača. Hteli priznati ili ne, reč je o političaru koji je prošao kaljenje kroz teške godine, počeo u opozicionom delovanju, teška, ratna vremena, obrazovan, inteligentan i vredan čovek. Još kao diplomac stasao je uz , najmlađeg dr nauka u SFRJ Vojislava Šešelja (ista generacija vrhunskih studenata Rugove iz Prištine i prof Lukića iz Podgorice), i u tom političkom odrastanju iskreno i duboko je usadjena desnica, jaka nacionalna orjentacija. Nacionalna dakle – ne nacionalistička!.Ono obrazovanje, inteligencija ali i mladost i otvorenost prema modernom razvoju društva i geopolitičkim promenama prihvataju i tekovine modernih evropskih država. Zato je i veći demokrata od demokrata. Tokom odricanja od nekadašnjeg učitelja koji ostaje zarobljenu svom ludilu prošosti, on modernizuje i stranku ali i zadržava jaku hijerarhiju, organizaciju te stvara jaku mrežu, strukturu sa discpilinom i moćnim glasačkim aparatom. Iako osvaja glasačko telo, otvara vrata i drugim partijama, deleći odgovrnost, ali i njih čvrstom rukom drži kao dobar menadžer u vladi. Preuzima i predsedničko mestu u jednom delikatnom momentu ne dozvolivši da stariji kolega Toma, koji nema ni blizu kvaliteta i energije kao on, poremeti red. Sad je tek nastupio i na međunarodnom planu gde se bori za nacionalni interes šarmirajući strane lidere znanjem jezika, odlučnošću i otvorenošću – odličan diplomata. On sada tek ulazi u punu snagu i tek treba da se od njega očekuje rezultata. I ovaj mandat je sigurno malo i kratak je za Vučića. Živi bili pa videli.

  6. Taj se nije odrekao ni poslaničkog imuniteta kako ne bi odgovarao za klevetu.
    Zar zaista iko misli da se neće do poslednjeg trenutka boriti da ostane na vlasti? Zašto je njegov lik na plakatima u Pećincima, Kostolcu..?
    Šta će da radi bez vlasti? Da pomogne bratu u firmi, koju ovaj i nema ili da se babi advokaturom? Da drži predavanja širom sveta kao drugar mu Bil?

  7. Važno je predsednik Vučić uradi sve što je planirano u ovom mandatu i da svom nasledniku ostavi zemlju koja je u mnogo boljem ekonomskom i privrednom smislu od one koju je on preuzeo. Tada će se pokazati koliko je uspešno vodio državu i tek onda treba razmisliti o drugom mandatu ili nasledniku.

  8. Pošto je sada rekao da neće znači da sigurno hoće. Lažov jednom, lažov uvek …

  9. Novogodisnja poruka Vucicu mogla bi da bude, da prestane da laze.Dosta je bilo, mogli bi da mu poruce slobodni gradjani ako kazu da li su bolje ziveli 2012. ili 2017.godine.

  10. Mi da smo aktivni gradjanin,a ne poslusnici i podanici ,izasli bismo na ulice i protestvovali sve dok lazljivac, kome ni baron Minhauzen nije ravan,ne odstupi sa vlasti.On ne zna da se svi mogu lagati neko vreme,neki – sve vreme,ali ne mogu da se lazu svi sve vreme.U to ce se vec na beogradskim izborima uveriti

  11. On je vec seo u tzv. Rusku vrtešku: predsednik-premijer-predsednik-premijer ……. Zdravo da ga nosite.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.