Vučić: Visoki funkcioner policije odavao tajne 1Foto: FoNet

Predsednik Vlade Srbije i koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić rekao je večeras da su nadležni državni organi ustanovili povećano dejstvo različtitih obaveštajnih agencija, „i sa Istoka i sa Zapada“, i poručio da je Srbija, svojom aktivnošću, uspela da „neutrališe“ neka od tih lica.

Nadležni organi, u skladu sa posebnim zakonom o BIA, uspešno su edvidentirali niz obaveštajnih aktivnosti uperenih protiv interesa Srbije, kao i počinioce i preksršioce tih dela, rekao je Vučić, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučić je rekao da je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije odavao informacije stranim službama i da se povodom toga upravo vodi postupak.

Na pitanje novinara da li je neko uhapšen, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se vodi postupak i da će tužilac proceniti da li je predmet pritvorski ili ne.

– Ne mislim da je pritvor važan, već okončcanje postupka, rekao je Vučić, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

 Premijer Vlade Srbije objasnio da je da nije govorio o stranim službama kada je pominjao Crnu Goru, već je napomenuo da je to predmet koji ima elemente inostranosti.

Vučić izjavio je večeras da je Srbija došla do čvrstih materijalnih dokaza, pa i do iznosa od 125.000 evra, da bi određena lica, „a to nisu uradili ovi dole što su uhapšeni“, svakodnevno pratila putanju premijera Crne Gore i obaveštavali druga lica, koja su radila po instrukcijama.

Mi smo o ovome, bez prisustva javnosti, upoznali i specijalnog državnog tužioca u Crnoj Gori i njihove bezbednosne strukture, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Sve što smo imali, mi smo dali, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučić je objasnio da je upozorio crnogorske organe da su na slobodi neki koji su pratili Mila Đukanovića, a da je govorio o aktivnostima stranih službi u Beogradu.

Upitan kakvu će cenu platiti zbog svega što je izneo, Vučić je predvideo da bi mogao da se nađe na „crnoj listi“ onih koji misle da im je sve dozvoljeno.

Ne dam im da uzimaju operativnu obradu Uprave kriminalističke policije (UKP) i predaju stranim ambasadama, napomenuo je Vučić.

– Jesam li vam pričao šta rade, kako traže, raspituju se i pokušavaju da nameste da je Žandarmerija učestvovala u Savamali, do tih detalja, pa sram ih bilo, rekao je Vučić i poručio da za sve ima dokaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.