Vučić za Fajnenšel tajms: Neka opozicija traži izbore

Ostavite komentar


  1. Izbori su izigrani, izvrnuti ruglu. Osim toga, posle svakih izbora AV av, je činio nova krivična dela. Nema institucija, nema ko da sudi, a narod je i dalje maltretiran. I on hoće dalje u krug…… Izaćićemo mi iz tog kruga, ali odgovornost će biti prioritet. Krivična za veleizdaju interesa srpskog naroda. To je druga faza neodrađena 2000. g. Da je bila odrađena i Miloševiću bi se kako je red sudilo ovde. Narod još niko u istoriji nije pobedio. Sve njegove fantazmagorije, svi Beogradi na vodi, jarboli, stadioni i pevajuće Slavije, stotine hiljada kilometara autoputa (sagrađenih od narodnih para), ne vrede više od KAPI KRVI jednog građanina. Za to se odgovara najteže. Zato pamet u glavu prijatelju što si uzurpirao predsedničku funkciju.

    1. se nakon 2000-te nije ništa promenilo neće se ništa desiti ni nakon pada AV. Kako je sada krvava košulja Stefanović, tako je bila krvava glava Velimira Ilića i nikom ništa. Stefanović, Jeremić i Đilas su bili aktivni učesnici istorijskog pomirenja sa SPSom. Tokom njihove vladavine imali smo zacrnjene ugovore, izbegavanje tendera, baš kao i sada i nikome dlaka sa glave falila nije, niti im je urađena unakrsna kontrola imovine i prihoda. Kao što AV štiti njih tako će i oni njega kada preuzmu vlast. AV očajnički trebaju vanredni izbori da dobije četvorogodišnji mandat. Ako ih SzS bojkotuje to će dovesti do sigurnog pada naprednjaka, a ako prihvati igru to je znak da su dobili svoj deo kolača… Šta god da se desi Bajatović će ostati na čelu Srbija gasa i u svim UO i NO, a Drobnjak na čelu Puteva Srbije, pravosuđe, javna uprava i javni sektor ostaće nereformisani…

  2. ‘ ‘Vučić je rekao je da su jedino mesto na kojem je moguće pokazati stvarnu volju biračka mesta.’ ‘ Da,da ali u normalnim drzavama sa razvijenim stepenom demokratije,u normalnim uslovima bez medijskog mraka, zastrasivanja biraca, ucenjivanja biraca, paralelnih birackih spiskova,batinasa,ispiranja mozga raznoraznim besmislenim tv emisijama,itd… Pod tim uslovima su moguci izbori, normalni demokratski pa ko pobedi. Ali u diktaturi izbori su farsa.

  3. Budućnost ove zemlje ste vi i vaši koalicioni partneri uništili već 1990-1999 godine. Zbog toga bi bilo moralno ,ne da raspišete izbore, nego da podnesete neopozivu ostavku i da odete iz politike.

  4. Ne izbori, burazeru, nego ćeš ti sa ortacima Dačićem, Vojvodom, Palmom i normalno Tadićem, Đilasom i Borkom sam da odeš u neku daleku, ali prijateljsku nesvrstanu zemlju gde ćeš biti – šta? Pa Vučić u malom, bogati!

  5. Vučiću, ima izbore i Severna Koreja i na njima pobećuje uvek isti čovek sa 90%, skoro isto kao i na ovim tvojim, još 30% i stigao si Kima. Nikome takvi severnokorejski izbori koje nudiš ne trebaju osim tebi.

  6. DA …. IZBORI , ali ne po tvojim „GUCANSKIM“ pravilima, FIRERU NAPRDNJACKI, tada NE … NE !

  7. Ovaj jadnik na sva usta kmeči i traži izbore. Smesan je Bugojnac. Obaramo te na protestima, a potom raspisujemo izbore. Kapiras Bosanac?

    1. Tebra, reci mi kada ce nam predsednik biti Srbin iz Srbije? Jel moze da dodje covek iz Leskovca, Pirota, Vranja, Negotina, Cacka, Kragujevca, Valjeva, Uzica, Batocine…? Vucic iz nekih Pičulića, Zorana iz Tuzle, Seselj iz Sarajeva, Tadic iz Sarajeva, Nela iz Sarajeva, Radulovic iz Sarajeva, Nenad Popovic iz Tuzle, čak je i ovaj glumac Trifunović iz Mostara, a Djindjic iz Bos.Samca. Jel ima ovde Srba, sto rece Čepurin? A jel moze u Sloveniji da bude predsednik.Slovenac iz Subotice? A jel moze u Hrvatskoj da bude predsednik Hrvat iz Sombora? Ne moze! A jel moze u Crnoj Gori da bude predsednik Crnogorac iz Vrbasa? Nema sanse! A Srbiju proziva ceo region ni krivu ni duznu!

        1. …sto jos iz kamenog doba vuces korene sa prostora Srbije. Prosto uzivam u tvojim misaonim bravurama.

      1. koje ste pobrojali su srbi, pa mi je neshvatljiva takva mržnja. Problem je što niko nije odgovorno radio svoj posao i opravdao poverenje, a ne što beograđanin nije predsednik. Nama su oteli neposredan izbor gradonačelnika i predsednika opštine upravo demokrate izmenom zakona 2008.godine. Oni su nam medijskim zakonom oteli i gradske televizije, nisu dozvolili ni da prerastu u regionalne. Nisu sredili birače spiskove, nisu reformisali pravosuđe, javnu upravu, javni sektor i javna preduzeća, sve su žestoko centralizovali, a sada na ulici traže promene. U gomili problema vi prebrojavate krvna zrnca i smetaju vam Srbi iz Bih, Hrvatske, Crne Gore i sa Kim, a ne haos koji su svi nadlaktljeni na državni kazan stvarali.

      2. Онај ко поставља проблем одакле је неко пореклом јесте идиот.

      3. …samo blago zaostao u razvoju. Odakle su tvoji koreni Srbendo? Mozda je tvoj pradeda rodjen u Austrougarskoj provinciji koja je danas Vojvodina, ili cukundeda u Turskoj imperiji kojoj je ostatak Srbije pripadao pre samo vek i po. Cini li te to manje ili vise Srbinom od nekoga rodjenog preko Drine? Kad dodjes u stadijum da licne frustracije i nesposobnost pravdas uticajem drugh i drugacijih to je pouzdan znak da ti nema pomoci. Uzivaj u svojoj samodovoljnosti, ti cije se porodicno stablo od ameba na ovamo moze vezati iskljucivo za Srbiju

  8. Sacekaj samo jos malo.vreme ti tece.Srpski narod vise neces varati,Cela Srbija te prezire.Hocemo da ides i ostanes u Moskvi.

  9. Sazalio sam se na bednika ali taj olos je umeo samo da laze, krade i otima.

  10. Ako odbacujes proteste,odbacujes i narod.Tu su stvari jasne,nema vise zamena teza.Zivite od naseg novca,ukinuo si zabranu zaposljavanja,mladi beze iz zemlje oni koji ostaju postaju roblje.Niti mogu da osnuju porodice,niti smeju jer rade pod sramnim ugovorima na dva ili tri meseca neznajuci d li ce im biti produzen ili ne.Tako ne moze dalje,a ti produzi kud znas.Briga nas za opoziciju,NAROD ima svoje zahteve i dosta je sa zamenama teza.

    1. Klasičan diktator. Nećemo bre izbore, hoćemo slobodu i uređene ,demokratske institucije.

  11. Nikako da shvati. Upliće se sve više u zamku sopstvenih nebuloza. Ali sve to izaziva sve veći otpor. Vidimo se u subotu. Necemo stati

  12. Po komentarima se da zaključiti da bi svi izbore pod jednim uslovom, da SNS i Vučić ne učestvuju . Vlast je katastrofa, opozicija isto tako, svi su se dokazali u negativnom smislu.

  13. Mislim da je surova istina da si dozlogrdio narodu. Ne voli srpski narod to ja pa ja,i posle mene potop.Ti si i predsednik i premijer i svašta nešto,a saradnike koje si „izabrao“ je da te bog sačuva.Ne znače izbori ništa i neće ih biti,jer činjenica je da vreme koje dolazi radi žestoko pritivu tebe. Evidentno je da dolazi novi talas ekonomske krize što će naterati mnoge da sasvim drugačije vide tvoje „uspešne reforme“. EU je za pametne,kojih hvala bogu ima još u Srbiji,je potrošena priča,a tebi aduti ispadaju iz ruku,tako da će „ulica“ biti sve veća i jača. Ovo je moje viđenje jer sa strane samo posmatram sve to.Trudiš se po svaku cenu da ostaneš na vlasti,a cena je previsoka i računaj da srpski narod ne želi „tako nešto skupo“ a nekvalitetno. Mislim da si već odavno „u crvenom“ i da će narod rešiti štošta a ne izbori. Koliko sam u pravu vreme će pokazati.

  14. kakvi crni izbori sa ovakvom situacijom u medijima. sama ponuda izbora u ovakvim uslovima je šamar opoziciji a on sa svojom ironijom može samo sam sa sobom da priča, i evenutalno naivcima koji su za njega.

  15. Ha,ha, Pinokio promeni izborni zakon da glasamo za odredjeno ime I prezime. To se nece nikad dogodidi jer ovde ce uvek trajati corave kutije ili modernije zamenski dzakovi.

  16. Cuvam kao dokaz sa proslih izbora sedam glasackih listica koja su donetavu moju zgradu na Vracaru a te osobe ne zive u nasoj zgradi niti su ikada ziveli. Toliko o postenim izborima. Treba apsolutno bojkovati izbore I ne ucestvovati u njihovim kradjama.

  17. IZBORI da ali prvi uslov svih uslova je većinski sistem,gde se glasa za čoveka a ne za stranku(tako ne može svaka bagra da uđe u Skupštinu)I oduzima se prevelika moć strankama što ne odgovara ni opoziciji ali odgovara narodu.Onda oslobađanje medija od raznih Gebelsa,sređivanje biračlih spiskova i vezivanje kerova sa džipovima bez tablica,e onda može izbori gospodine fireru pa ko pobedi,jer tada i demokratija ima šanse a ovako samo fašizam može da pobedi i niko drugi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.