Vučić za hrvatske medije: Srbi i Hrvati moraće da se približe ako žele da opstanu

Ostavite komentar


  1. ne sećam se da je ikada govorio o dobrim odnosima sa HR a kamoli da to priča svaki dan. Osim ako to priča iza zatvorenih vrata a za javnost pokazuje mišiće hrvatima u svakoj od bezbrojnih svađa sa njima.

  2. Sta nas sprecava da imamo dobre odnose sa Hrvatskom? Devedesete.
    Sta nas sprecava da normalizujemo odnose sa Albancima?Devedesete.
    Sta nas sprecava da budemo,clan EU i zemlja sa postenim,demokratskim izborima,a ne pokradenim?Devedesete.
    Sta je to sto nas sprecava da imamo normalnu i stalnu komunikaciju izmedju vlasti i naroda,a ne nasilnicku?Pa devedesete.
    I sve dok mi budemo imali ljude iz devedesetih na vlasti i sve dok je u sustini takva politika na vlasti,iz Srbije ce bezati svi,glavom bez obzira.Isto onako,kao sto su bezale sve republike od Miloseviceve vizije Jugoslavije.

  3. Srbija i Hrvatska moraju da unaprede svoje međususedske odnose i doprinesu čvršćoj i jačoj saradnji ove dve zemlje. Prošlost nije sjajna, ali budućnost može biti. Iskreno se nadam da ćemo zajedno postati velika politička i ekonomska sila na Balkanu !

  4. Vucicu, Hrvati sasvim lepo opstaju u NATOu i EU i bez tebe. Ako si (kao i uvek), u stvari mislio na jos 25 godina opstanka svoje vlasti, … onda pocni da ‘saradjujes’ sa Hrvatima sto bolje jer, ti bez Plenkovica i Kolinde nema opstanka …

    1. Nerazumijem, pa Hrvatska godinama pruža ruku pomoći Srbiji! Dala je na desetine tisuća previda za EU pregovore, bila prva koja je priskočila u pomoć kada ste imali katastrofalne poplave samo vaši mediji nisu smjeli to objaviti nego se čekalo prvo da dođu Rusi, bilo je još takvih pokušaja samo sto je vaša vrhuska nezadovoljna hrvatskim uspjesima (ulazak u NATO u EU) odlučila da povede negativnu kampanju stvarajući dojam u vlastitoj javnosti kako Hrvatska tobože propada a Srbija cvate i slična propaganda da vas uvjeti kako je vaših 350 eura prosjeka place puno bolja id hrvatskih 840! To je realnost. Nemojte se ljutiti ali svi mi čekamo da se Srbija uozbilji i krene za nama u EU i NATO!

      1. Vas komentar se moze razbiti na 3 dela:
        1) Pomaganje u poplavama nam sad trljate na nos, znaci bolje da i niste pomagali. Plus, sta Vi imate protiv Rusije i to da li mi vise cenimo vas ili Ruse, svasta.
        2) Srbi uglavnom ne misle da je preterani uspeh uci u EU i NATO, posto svi koji su usli tamo su iz svojih zemalja poceli da beze bez povratka (Hrvatska, Bugraska, Rumunija), a nemaju ‘’kriticna’’ pitanja, tipa Kosovo, „genocidnu“ proslost i ostala blablabla.
        4) Nas prosek je i manji od ovog sto ste napisali, zaista, ali vas je dug na duplo manju populaciju duplo veci od naseg. Plus, ne zaboravite da mi jos uvek vukljamo nekih 600 000 Albanaca sa Kosova koji su teska sirotinja i zele nasu pomoc. To je ona prava realnost. Ne cekajte nas u EU, mozemo da trgujemo sa vama bez bilo kakve unije.
        Nesto mi govori da je vama isto kao i nama, samo sminka i kompleksi rade svoje, a i burgija, zapravo.

  5. A ti posebno radiš na tome, ne samo sa Hrvatima već i sa svima ostalima.

  6. Vucicevo priblizavanje Srba/Srbistana i Hrvata/Hrvatske: Velika Srbija/Srbistan.
    Vucic ostaje Vucic s ‘novim’ opancima!

  7. Region mora da se okrene budućnosti, prevaziđe barijere prošlosti i kreira fleksibilna i životna rešenja.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.