Vučić za vikend odlučuje o odlasku na samit EU-Zapadni Balkan u Tirani 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom vikenda odlučiti o odlasku u Tiranu, na samit EU – Zapadni Balkan. Posle sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore Oliverom Varheljijem, Vučić je rekao da mu je Varhelji rekao: „Aleksandre moraš da prisustvuješ i kažeš pred 27 njih šta misliš“.

Ana Brnabić takođe misli da je bolje da idemo. Ne vidim veliki smisao, ali sam spreman, rekao je Vučić i podsetio da je išao na svaki samit, na dijalog, nijednom nije propustio, u dobroj veri i najboljoj nameri.

Je l’ vi razumete da mi, kad odemo u Brisel, treba da „porodimo“, da ubacimo pola rečenice, da sve potpisano mora da se sprovede u delo. Danonoćne bitke da tri reči stavimo u neki tekst, rekao je Vučić.

Meni je ovo poslednji mandata, ogromno poverenje naroda koje moram da opravdam, ako sam uspeo da čuje neko patnju srpskog naroda na Kosovu, baš me briga što sam izgubio u nečijim očima, naglasio je Vučić.

Ja se emocija ne stidim, ne razumem ljude koji nemaju emocije kada je u pitanju opstanak mog naroda, rekao je Vučić.

Kad smo kod Medijske strageije, rekao je Vučić, da li u bilo kojoj zemlji EU imate medije koje psuju majku državnom rukovodstvu.

Kod nas nema dovoljno demokratije, slobode, osim da predsedniku psuju majku i godinama pišu da učestvuje u kriminalu. Ko meri te vrste sloboda? Da vidim tu zemlju i vidim te slobode. Samo je u Srbiji demokratija uznapredovala, ironičan je bio Vučić.

Varhelji je rekao da je osnovno pravilo dijaloga između Beograda i Prištine da bez angažmana obe strane ne može biti uspešan.

Ne treba to shvatiti kao konstantnu negativnu napomenu, koju Srbija ističe, to je opšte pravilo koje uvek želimo da naglasimo, odgovorio je Varhelji na pitanje da se objasni izjava iz EU „pozivamo obe strane“.

Videli smo šta se dogodilo, bilo je brojnih jednostranih akcija i zato je ova rečenica uvek potrebna, da vidmo angažman obe strane, ona nije negativna, rekao je Varhelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari