Vučić: Zašto nismo priznali Krim kao deo Rusije?

Ostavite komentar


  1. Naravno da je pametno što nismo priznali Krim jer bi to bilo isto kao da smo priznali i nezavisnost Kosova, zar ne?

  2. „Da li mi treba da pucamo sebi u nogu?“, Pita se, pita nas, Naš ??. Odgovor
    Ne, ne treba, Srbija je „Pucala sebi u glavu“. „Projektil“ je pogodio i uništio
    samo onaj deo mozga gde je Zdrav Razum stanovao. Ostalo funkcioniše nekako. Diše, bitiše . Dokad Bre Ovaj? Ima li kraj ovaj balkanski cirkus?

    1. Nije nas pogodio osiromaseni uranijum vec osiromasena pamet.Mnogo veca steta.

  3. Па, ако нас Русија брани у СБ УН-а, било би ваљда логично да, кад је у питању Крим, будемо на њеној страни, односно да признамо Крим као део Русије. Овако, као што говори Вучић, нешто не звучи баш логично. Наиме, испада да подржавајући Украјину Србија обезбеђује подршку Русије!

    1. @Vladan Jovanović*** Ta ista Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova,a ovde se po nju pljuje kad god je moguće.Kad je poslednji put ukrajinski ambasador iz Srbije bio u poseti,dobio poziv, bilo kom srpskom ministru,premijeru,predsedniku…?A znate li kako su srpski plaćenici kažnjeni prilikom povrataka u Srbiju,a po Zakonu o ratovanju u inostranstvu ? Svi do jednog na uslovne kazne u dogovoru sa Tužilaštvom ! Nijedan nije robijao zato što je pucao na regularnu vojsku druge države.

  4. Ми смо Бриселским споразумом, итекако подржали независност КиМ. Маните се Ви Крима председниче, нико Вам није тражио да га признате. Па Ви не смете ни ватрогасцима руским да дате дипломатски статус, а камоли да признате Крим. Ако је „Данас“ цитирао речи председника онда је називањем КиМ Косовом председник направио озбиљну грешку. Надам се да је „Данас“ ипак лоше пренео шта је председник рекао.

    1. @Dušan*** U kojoj državi „vatrogasci i spasioci“imaju diplomatski status ? Zašto ga nemaju domaći rudari?

      1. U Beogradu je do desetak godina unazad, registrovano i radilo blizu stotinak stranih i medjunarodnih organizacija. Najveći broj članova tih stranih odnosno medjunarodnih organizacija, dobijao je diplomatski ili službeni status u Srbiji u zavisnosti od položaja i funkcije koju su imali u toj organizaciji.. Ne vidim zašto to ne bi dobili i „ruski vatrogasci“?! Kada se podizala kineska i američka ambasada svi radnici iz Kine i SAD, a bilo ih je na stotine, dobijali su službene pasoše i imunitet u skladu sa tim svojim statusom. Prema tome, lupate bez veze nešto o čemu nemate pojma.

  5. Gospodine Vučiću, ako je do „pucanja u nogu“ onda su „naši zapadni prijatelji“, posebno SAD, pucali u sopstvene noge i to više puta. Zar nisu SAD i najveći broj država koje ne priznaju secesiju Krima, priznali tzv. „kosovu“? Mislim da ste do sada, kao školovan čovek i predsednik ove države, mogli da shvatite da te države principijelnost, objektivnost i poštovanje medjunarodnog prava, zaniumaju kao lanjski sneg. Jedino ako se pridržavate one „Što je za Boga nije za vola“, da ne detaljišem i apostrofiram, ko su u tom slučaju „volovi“.

  6. Koliko ih ima u glavi ovog coveka? Jedna izjava za Srbiju koja najavljuje priznanje Kosova, jedna za LeMond koja objasnjava zasto ne priznaje Kosovo, jedna negativna za opoziciju koja zeli da prizna Kosovo, jedna za americkog ambasadora u kojoj je Kosovo defakto stanje. Nekad mislim da ima vise Vucica nego Vulina

  7. Ko zna koliko puta sam pročitao i slušao da ne potoji sličnost o Kosovu i Krimu .Jedina sličnost je što i na Kosovu i u Krimu narod koji žive na tim prostoreima glasale za samostalnos i za pripajanju Rusiji.Ne mi je jasno kako bih mogao drgačiji da ase reši pitanje Kosova .Ratom ne a ni sporazumom o podeli .Pa kao onda misli Predsednik da rweši to pitanje, lada od velikih sila zapada je ppriznat dr+ava Kosova u granuicama koje je imala Usatavom iz 1974 .Pa zar neko misli , u šta ja ne verujem , da zapadne zemlje i to najuticajne zajedno sa SDA.da promene njohovo priznanje imajući u7 vidu i Presudu nEvroipskog suda da proglašenjem Kosova kao sa,mostalne i nezavisne države nisu povređenbe međunarodne pravne norme .Pa kada, hipotetiči pišem. . Kosovo bi bilo u sastavu Srbije posle svega što se desilo 1981-1999 god,. Srbija kap država bi bila još u težijim položaju u svakom pogledu , ekonomskom, političkom , bezbednosnom i sl.Neko želi samo tzeritoriju ali bez albanaca e to je u sadšnjim uslovima nemoguće.Što pre rešiti problem a posebno da svi budemo u Evropskoj unnij i sve će se izmeniti .Siguran sam da ćemo bolje mi sami i buduće ganeracije bolje živeti .

  8. opet je polupao lončiće.neugodno da priznamo Rusiji da je Krim njihova teritorija jer nam je Rusija pomogla u Savjetu bezbjednosti,ko je ovdje lud.
    Njegovi tekstovi su svakim danom sve manje logični i daleko od zdrave pameti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.