Vučić zatražio da se prekine sa pretnjama ukidanjem Republike Srpske

Ostavite komentar


  1. Zapad se iskljucivo rukovodi sopstvenim interesima i vec ustaljene odluke i pravila menja kada to njima odgovara, bez obzira na pravo, medjunarodne principe i dotadasnju praksu.

    1. Pa mi smo isti narod, kako zatvoriti granice, sada kad nam je najteze treba pokazati medjusobnu saradnju i pomoc i svakako treba raditi na poboljsanju odnosa izmedju BIH i RS, nema potrebe za pretnjama i medjusobnim prozivkama i vredjanju

  2. Ovo je vreme kad za pretnje nema mesta, dovoljno je to što nam već više od godinu dana preti virus i to svakodnevno.

  3. Narodna pesma kaze: ide Mile lajkovackom prugom sa jos jednim ponajboljim drugom.

    1. Oni su ti koji ne dozvoljavaju da srpski narod nestane i na sve moguće načine se trude da do toga ne dođe.

  4. Aman, ućuti već jednom. Naneo si nam veću štetu nego turci za 500 godina. Ne zavađuj nas više sa celim svetom.

    1. Vučić: Srbija neće zatvarati granicu

      Dodik: granica neće biti zatvorena

      Uočavate razliku?

  5. Najveća pretnja su im Vučić, Dodik i druge ruske marionete u vlasti opoziciji, i u Srbiji i u BiH.

    1. Zašto najveća pretnje? Zato što neće da prodaju Kosovo? Zato što neće da izdaju Srbe u Republici Srpskoj?

    2. Mozete se vi praviti blesavi ali Dejton se krsi u BIH stalnim preglasavanjem Srba i Hrvata u Ustavnom sudu BIH . Ne ne krivim obican bosnjacki narod ali se sve radi na korist bosnjacke birokratije i pokusava praviti unitarna BIH. Dejtonski sporazum jasno kaze dva entiteta i tri naroda , konstitutivnost zagarantovana , odluke kojim se gradi takva BIH mogaju imati potvrdu od predstavnika sva tri naroda , dakle nema preglasavanja.A sta radi Ustavni sud BIH?Konstantno preglasava Srbe i Hrvate!Ako su Srbija i Hrvatska garant BIH to je onda ona BIH koja je stvorena kroz Dejtonski sporazum i nikako drugacije.

  6. Srbija nikad nije bliže sarađivala sa RS nego sad i tako treba uvek da bude. Podsetio bih da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, a svaki napor koji se ulaže u očuvanje RS je upravo i očuvanje Dejtonskog sporazuma. Treba prestati sa napadima i pretnjama i poštovati taj sporazum.

    1. @Marko:
      Srbija, kao ni Hrvatska, nije garant Dejtonskog sporazuma. I Srbija i Hrvatska su potpisnice kao učesnice u sukubu, preciznije agresori na BiH. Hrvatska je dodatno presuđena u Hagu ali se Srbija izvukla. Garant sporazuma je NATO organizacija.

      1. Garant sporazuma je narod RS. Ako to sve treba raskrstiti onda da se raspise referendum pa kom obojci kom opanci.

        1. Srbija je ( kao i Hrvatska) bila i ostala agresor na BiH. Srbi, kao pravoslavni Bosanci, su zavedeni i uju zbog Beograda. A to kom opanci- pa Srbima, neka idu sa njima u Srbiju. Mogu i sa obojcima. Bosna je u 11. vijeku bila veca od Srbije, tj. Srbija je bila pod Kotromanicem, djeco. Proslost? Pa jeste, kao i Kosovo.

  7. Odbranio Krajinu, sacuvao Kosovo, pobedio Koronu, preporodio privredu, smanjio drzavni dug, izborio se kriminalom mafijom, korupcijom, … on je garant u njegovom odsustvu tu su Vulini, keramicar i doktor iz Sava centra.

  8. Kakve veze ima debeli bosanac sa nama?!? Osim sto drugi debeli bosanac (AV) uzima kredite pa poklanja svom jaranu novac, koji ce vracati nasa deca! Dosta vise sa bosancima! Dosta, bre!!!!!

    1. Koliko ce tako ostrascenih ostati u Srbiji, a time i Srba, ako te “bosance” istjeras iz Srbije. Nista novo, sve vidjeno. Ekavski i ijekavski nisu ravnopravni, kao ni latinica i cirilica. Sve su takvi kao ti zakuvali u Jugoslaviji.

    2. Bosanci su dobri ljudi. Posteni, vredni, saljivcine, meraklije, vole druge. Ova dvojica su izrodi od Bosne( kao i Kusta, Tadic, Mladic, Karadjic). Ovi mrze sve oko sebe, stalno svetosavlje spominju a sutra bi poslali hi8ljade momaka da krv prolevaju, kao sto nam mladost salju u tudji svet! Banda profiterska. Izdali bi sve, kao sto i cine , za svoj licni profit, prodaju obraz, zemlju, veru i Ustav i zakone.

  9. RS je druga srpska drzava za koju se nas narod borio i dao zivote!!! Njeno ukidanje znacilo bi i nestanak srpskog identitera u bosni!!!

  10. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Dejtonski sporazum moguće promeniti smao uz saglasnost sva tri konstitutivna naroda i dva entiteta u BiH

  11. Ne vidim drugačiji opstanak Srba u BIH nego da to bude i dalje u okvirima i na način kako to predviđa Dejtonski sporazum. Nezdrava neka klima se ponovo u svetu pravi kad su Srbi u pitanju. Moramo to preokrenuti u našu korist, to je zadatak političara.

  12. Koliko god svetski mocnici i domaci izdajnici zeleli da ukinu RS, od toga nema nista. Srbi su poceli da se bude i da ne daju vise na sebe. Zauvek braca SRB i RS!!!

  13. Ovde svako gleda svoje interese, a niko da se malo pozabavi narodom koji živi u toj zemlji.

    1. Читам коментаре и не могу да верујем. Чак иако Хрвати и муслимани знају да нису у праву у много ствари везаним за Србе, они су јединствени и сложни у тим пљувачинама. Д, а ли је то морално, поштено и сл., баш њих брига, они своје циљеве остварују. Е па, верујте ми, упркос томе што се то коси са мојим начелима и васпитањем, шта би фалило да Србија своје интересе оствари на исти начин као и они. Баш неко пита милионерс како је зарадио први динар, а и све остало. У преводу свега реченог, циљ не бира средство. Доста ми је више поштења,
      правде, поштовања и свих осталих моралности и чојства. Умрло је то одавно, али племе моје сном мртвијем спава.. Да ли ћемо се икада и пробудити?

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.