Ivan Vujačić: Kredibilitet Evropske unije u regionu je ozbiljno ugrožen

Ostavite komentar


  1. Ne razumem kako čovek može ozbiljno da negativno govori o „kredibilitetu“ EU, čitaj njenoj verodostojnosti, a da u sledećoj rečenici pomene ono što je očigledno i ključno – zemlje Balkana su te koje moraju da uvedu pravnu državu ako žele da budu deo civilizovanog sveta u kome postoji podela nadležnosti i nezavisnost institucija. A one to jako sporo čine, ako uopšte. I da, Vučiću ne pada na pamet da uđemo u EU, on zato – providno – ponavlja mantru o OSTAJANJU NA PUTU EU, jer ta EU po svojim pravilima i dalje samo Srbiji godišnje (!) daje nepovratno (!!) oko 300.000.000 EUR (tri stotine miliona) plus povoljne kredite, dok najdraži nam predsednik o tome najradije glasno ćuti… Dakle KO ovde gubi „kredibilitet“ ?!

  2. Neće nebo da padne ako Srbija ne udje u EU ali mediji i političari guraju narativ da će svi da pocrkamo u suprotnom.

  3. Ne razumete vi mnogo toga. Odakle vam cifra od 300 miliona? Sta mi imamo od toga?! Znam da imaju sapiceve pomocnice.
    Kako se zivi u bugarskoj? Evo 10 godina su u eu. Balkanka zemlja slovenski narod isti broj stavovnika ista ekonomija. I!? Bugarska infrastructure i standard su daleko ispred nas? Nisu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.