Vuk Jeremić: Narodna stranka jedina ima konkretan program kako Srbija da sačuva Kosovo 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je ta partija jedina koja na predstojećim izborima ne nudi samo slogane, već i konkretan program sa jasnim koracima kako da Srbija sačuva Kosovo u svom sastavu, zaštiti nacionalne interese i suverenost i ne postane kolonija, kao i da bude vojno i politički neutralna država.

Nastupamo na izborima samostalno i narodu nudimo program čije su glavne tačke odbacivanje francusko-nemačkog plana za nezavisnost Kosova uz istovremeno redefinisanje odnosa sa EU, zabrana kopanja litijuma, povratak finansijske suverenosti i državna pomoć domaćoj privredi i poljoprivred“, rekao je Jeremić za ruski portal „RuSrbija – o Srbiji na ruskom“, saopštila je Narodna.

Jeremić će na izborima 17. decembra biti nosilac liste Narodne stranke „Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ uz Sinišu Kovačevića, Sandu Rašković Ivić, Vladimira Gajića i Marinu Lipovac Tanasković.

„Narodna stranka nudi konkretne korake, za razliku od ostalih partija koje se na nivou slogana zalažu za odbacivanje francusko-nemačkog plana. Srbija ne bi postala članica EU čak ni kada bi priznala Kosovo’ tako da je jedino realno članstvo u Evropskom ekonomskom prostoru, koje ne zahteva priznavanje Kosova“, rekao je Jeremić.

On je istakao da Srbija ne može biti jedina država na svetu koja će poslužiti kao eksperiment kopanja litijuma tamo gde žive ljudi, jer danas ne postoji tehnologija rudarenja tog metala koja trajno ne uništava životnu sredinu.

Jeremić je naveo da Srbija mora da povrati finansijski suverenitet i da je prvi korak osnivanje Državne razvojne banke koja bi podržavala domaća mala i srednja preduzeća, a potom osnovati domaće komercijalne banke i istovremeno zaustaviti nekontrolisano zaduživanje u inostranstvu.

Srbija mora da bude vojno neutralna u odnosu na sukobe velikih sila u 21. veku, rekao je Jeremić i dodao da održiva vojna neutralnost podrazumeva uvođenje savremenog vojnog roka, kazao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari