Vukadinović: Bilo je dovoljno vremena za neformalne konsultacije oko nove Vlade Srbije 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/DS)

Predstavnik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović je danas ocenio da su stranke imale dovoljno vremena za neformalne konsultacije oko nove Vlade Srbije, te izrazio očekivanje da bi kraja leta mogla da bude formirana.

Vukadinović je za televiziju Prva rekao i da su oni koji su želeli da se konsultuju (oko učešća u budućoj Vladi Srbije sa SNS) „imali više nego dovoljno vremena za neformalne konsultacije“.

Ocenio je da je, posle aprilskih izbora, došlo do „prilično skandaloznog kašnjenja“ u formiranju vlade, iako se, kako je ukazao, „sve odvija u legalnim okvirima“.

„Svi govorimo o vanrednim okolnostima (zbog invazije Rusije na Ukrajinu), od predsednika (Aleksandra Vučića) i što mislim da je tačno, i onda bi to formiranje vlade) ipak moglo malo da se ubrza“, rekao je on.

Smatra i da bi „bilo pristojno da se ubrzaju ti rokovi“ za formiranje vlade i parlamenta.

„Ne očekujem pre kraja avgusta ili septemba i mislim da je realnije sepgtembar, (za formiranje vlade) a ako bi se terao mak na konac moglo bi se to uterati i u oktobar… ali mislim da će biti nešto ranije od toga“, rekao je Vukadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari