Vukadinović: Mediji prećutali izjavu Makrona o Kosovu

Ostavite komentar


  1. A sta je tu pogresno? Kosovo je samostalna drzava kao sto je i Srbija samostalna.

      1. Havla i takodje, uvazeni gospodine Nikola… Istina je bolna ali je realna…

        1. Tako je,šhoku Bašhkim,istina je gorka: vi,Šćipetari,koji ste Hitlera od milošte zvali DAJA HITLER (Ujka Hitler),niste nikada mogli,pa ni za vreme Hitlera,da napravite svoju,šiptarsku državu na srpskoj zemlji,pa nećete to moći ni sada,i – nikada!(Ako ste samostalna,nezavisna država,zašto tražite da vas priznamo?!)

        2. Da Bashime, istina je bolna, necemo da priznamo koliko smo bola naneli vasem narodu, i dobro je sto ste se oslobodili pijavica koji su vam, za malo popili i poslednju kao krvi.. U zivotu se sve vraca i sve placa, a vreme za naplatu je odavno stiglo!! A to sveta srpska zemlj i ostalo, gospodo , trebali ste ranije da razmisljate , sada je kasno!!

    1. Kosovo samostalno prdi kada Amerika odobri. Pitam se kako Kosovo napreduje u poljima zdravstva, obrazovanja, energije, nezaposlenosti, životnog veka i drugih merila od kako je postalo Američka kolonija?

  2. Pa na proslavi stogodisnjice od I sv. rata, stavili su A.V. tamo gde mu je i mesto. To nije bilo mesto Srbije nego presednika. Drugo, mali smo mi i beznacajni da mocnoj Francuskoj protivurecimo. Kosovo je za njih Albanija, a svemoguci A. V. moze samo da klima glavom.

    1. Poštovani gospodine nisu Francuzi na proslavi stogodisnjice od I sv. rata ponizili A.V. već Srbiju. Tamo niko nije predstavljao sebe već državu iz koje dolazi. I šta znači da smo mi mali i beznačajni da moćnoj Francuskoj protivurečimo? Ako je „Kosovo“ za njih Albanija i ako na to svi mi, a ne samo A.V. treba samo da klimnemo glavom kuda to vodi? Šta ćemo ako za njih sutra Republika Srpska ne treba da postoji (a već je i sada to očigledno), ako i Preševo i Bujanovac treba da budu Albanija, ako Raška treba da bude Republika ili deo Bosne, ako Vojvodina treba da bude Republika ili deo Mađarske,…? Da li i tada samo treba da klimnemo glavom? Šta ćemo ako traže da zvanično priznamo i unesemo u zakone da smo počinili genocid u Srebrenici i da smo izvršili agresiju na Hrvatsku, BiH i „Kosovo“ (što su počeli da najavljuju) i da se obavežemo da platimo ratnu odštetu (što sledi nakon priznanja)? Da li i tada samo treba da klimnemo glavom?

      1. Dolazak radikala na vlast u Srbiji 2012. godine je iznuđen stalnim pretnjama i mahanjem noževima prema izdajnicima i stranim plaćenicima, praktično terorom prema svima koji drugačije misle , što se nastavilo i do danas. To na zapadu savršeno dobro znaju . Zato je potez Francuske na proslavi stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu čuvanje obraza Srbije , jer je njen sadašnji predsednik apsolutno nedostojan Srpske veličine iz tih vremena .

      2. Eh bas za to gospodine trebalo da se misli pred rata
        Sad treba da platis cenu a ako si pametan uz to i lekciju da nikad vise rata

    1. @jelena***Naravno,samo što sada ispada da je ispravno „prodati veru za večeru“! Kada nezavisnost Kosova pominju Tramp,Merkel,Makron…onda niko iz Srbije ne sme da zucne,ali kada neko drugi iz okruženja pomene to isto onda se pojavljuju ili ministar ino-poslova Srbije ili nekakav „direktor“ nekakve „kancelarije za KiM“ sa penom na ustima i histerično napadaju te koji pominju nezavisno Kosovo i njegovu državnost! Licemerje u praksi!

  3. Neznam čemu čuđenje , Mikron je liberal, kao Klintonovi i Šoroš, francuska bi da ga spali kad je shvatila našta se navukla, Vučić i njegovi manekeni isto , predsednik vlade Srbije je gej , verujem da je i sam Vučić liberal gej, koji tolerišu predstavnici svih verskih zajednica iako bi trebali da ga je bojkotuju.
    Kad se zapitate koliko je Srpska vlast nastrana zbog par dolara , vratite se u prošlost i prisetite Miloševića , Koštunice, Tadića, shvatićete možda koliko je projekat trenutne državno nacionalne politike Vučića smešan i neostvarljiv kao i svih predhodnih vlasti i vladara , a i sam je bio deo jedne Od njih, Šešeljevi pioniri bez mozga od Srbije su stvorili bosansko bezkičmenjasto gej telo, to je virtuelno telo bez nogu, ruku glave kad nerođeni Srbi nego prinudni došljaci njome zavladaju sve je naopačke, nemogu da srede dve kanalizacione cevi , a srediće da Srbija uđe u Evropu i odrekne se Kosova., ma koga vi zajebavate.!

  4. Bravo za tekst! Odkuda nam dostojanstvo. Vlada se potrudila da narod ostane ponizen i obezglavljen lazima…kao i plitak sa rijalitima. Nacionalni interes niko vise ne brani jer im nije u cilju da zive sa Albancima, vec tik uz Albansko Kosovo.

  5. Baš me zanima kakva će biti reakcija Dačića ili Đurića,AKO je ovo tačno! Možda će pozvati francuskog ambasadora u MIP na razgovor,uručiti mu diplomatsku notu,demarš?!

  6. Makron je došao da „uvali“ metro i „Mistral“ i to za skupe pare. Aerodrom smo već mi „zavaljali“ (ali to za jeftine pare).
    Naravno, sa ove strane sleduje princip IMT (ne, nema veze sa fabrikom) i zato on može da priča šta ‘oće.
    Plus i prilika za slikanje, jedenje, pijenje, šetanje, pevanje, pucanje (dobro, to nije bilo…) i za besomučnu propagandu i spinovanje. A poznato je da bi za to prodali i rođenu majku, a kamo li državu…

  7. Sramna nam je Srbija. Zato narod i bezi iz zemlje. Sve prodase i sve poklonise. Ostacete i bez Vojvodine, dzaba vam Canak sa Makronom. Ako izdate Kosovo izdali ste i Vojvodinu.

  8. Nije uopste precutna. U Blicu je navedeno da je naveo Kosovo i Srbiju kao DVE DRZAVE a za ulazak Srbije u EU, nedvosmisleno rekao da nema sanse dok se ne srede odnosi izmedju evropskih zemalja i da Srbija ne bi trebalo „tako brzo“ da udje u EU. Dakle pojednostavljeno receno – ni Kosovo ni EU. Eto sta ostade od nekadasnje mantre “ i Kosovo i EU“ .

    1. Нека било ко наведе,кад се и један једини Руски председник обратио Србима у Београду на Српском ? Никада.

      1. Dejane, nisam do sad pročitao ubedljivije obrazloženje na temu ‘dobri Zapad i zli Rusi’.

  9. Nije drugo ocekivao od Makrona,Francuska je od prvi zemalja sto je priznao nezavisnost Kosova.Makron je to spomenio zbog toga sto vlada Srbije uvjek propaganduje ne istine o Kosovu ,time je Makron hteo da mu kaze srbskom narodu da nemojte postati zrtva vladine propagande posto Kosovo je odavno otislo i nema vise nazad-gledajte napred za vas narod i drzavu.Prje par dana se cule propagande da Francuska hoce da ukuda priznanje Republike Kosovo a ta propaganda je doslo direktno od Dacica sina Milosevica e sada jos jednom Frncuska pokazala svoj stav o Kosovo,halal mu vera

    1. Jeste li nam više objasnili šta je ko i ko je ko. Ne može se više. Dobro sad, ispričali jeste, super sjajno, divno, živi bili pa do druge zgode. Nego „„Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju? A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“

      1. To je ovako! Kosovo je bilo uvek Albansko, 500 godina okupirana od Turske i 100 godina od Yugoslavije (Srbije), sada je Nezavisna Drzava hocete to ili ne!? Ako ne verujte? Posetite Kosovo i videcte istinu! Druga stvar je da Evropska unija tokom Londonskog Kongresa 1912 je nas prodala i sada hoce da poprave to, I treca stvar je kada tepas, ubijes, silujes sopstvene dece (Albance tokom 1991 do 1999) dolazi ti policija (NATO-SVET) te bije ako ne prestanes i na kraju ti uzimaju tvoje dete i neces imati moralno pravo da kazes da je moje, mislim da sam ti objasnio sve.

        1. Nalupa se ‘Albanac’ za sve pare.
          Pošto srpske crkve, manastiri, grobovi i toponimi (nazivi sela, reka, brda…) nisu dokaz da Srbi žive na KiM bar sedam vekova, nema svrhe da te ubeđujem. Htedoh samo da te obavestim da Evropska unija tokom Londonskog Kongresa 1912. nije postojala, te nije ni mogla ‘da vas proda’.

  10. Не смета им пошто су и једном и другоме спонзори нео либерали. У истој су екипи. А посланици треба да се буне итекако. Нема он шта фа се мијеша у наша унутрашња посла а и извинити се требао за непоштовање према Србији!

  11. Nisam ja ni za nezavisno Kosovo, to treba Srbija de resi kao drzava,svejedno mi je.
    Smatram, medjutim, da Srbija treba sto pre da resi pitanje Kosova i to na sledeci nacin:
    Prvi predlog je da se javno pozovu svi gradjani Srbije koji su zato da se Kosovo vrati ratom, da se zajedno sa svojim punoletnim sinovima okupe ispred Skupstine Republike u Beogradu, da zaduze naoruzanje i cekaju dalja uputstva od Generalstaba. Dakle, ono sto se izgubilo u ratu, jedino se ratom moze vratiti.
    Ako ne bude skupljen dovoljan broj pojedinaca koji su potrebni da se Kosovo ratom vrati pod okrilje Srbije, onda predlazem drugu mogucnost:
    da Srpske vlasti priznaju Kosovo kao nezavisnu drzavu i da krenu dalje u buducnost.
    Dalje, sto se tice odnosa prema medjunarodnoj zajednici, ako je Medjunarodni sud u Hagu utvrdio da je u Srebrenici pocinjen genocid, a Srbija zeli da bude deo zajednice koja je taj sud oformila, onda mora da postuje odluke tog suda.
    Ako ne zeli da postuje odluke suda u Hagu, onda predlazem da se krene u nasilno oslobadjanje Srba osudjenih za ratne zlocine, jer ih je osudio sud cije odluke su za Srbiju nevazece.
    Dosta vise metiljanja, prodje nam zivot u bedovanju i jadu zbog nesposobnih, narcisoidinih i korumpiranih politicara.

    1. Adame imas puno tespekt od moje strane za taj komentar.Tako i treba da se ponasa i narod i srbska vlada.Nesto sto se izgubi sa ratim ne moze drugacije da se uzima,a jasam siguran da preko 90% od naroda srbije nece rat pa se postavlja pitanje sta drugo-jedino jedini nacin je to da se prizna drzava Kosova i da se radi vise za taj narod da se ide napred,dosta bede i rata pa i nerazumljiva propaganda od strane srbski politicara koji jos pokusaju u ime Kosova da dodju u vlast ili da ostanu.Nema ni jedan jedini drugi nacin Kosovo treba da se prizna od strane Srbije ako misle da zivu bolje i ako volu svoj narod

  12. Jeste, rekao je da su Srbija i kosovo 2 države. A Vulić mu se prostirao i ulizivao i zahvaljivao… A Makron je odšao samo da dobro proda ono što Francuska proizvodi i nudi. I prodao je. A mi još srećni zbog toga što su nas ojadili za neverovatnu lovu, ne znam zašto nismo svi pali ničice pred ovim stubom neoliberalizma

    1. A sa kim da ratujes sine? Nema vise („terroristi“ zene, dece, starci i ostali neduzni civili.Pa nije samo u Srebrenicu pocinjen GENOCID vec i na Kosovu.Dok ne priznajte cinjennicu sto ste urdili onda ce vas pratiti ruzne snove.Ne mislim da si nevaspitan i da koristis malo tvoj mozak mali ali mislim da znas istinu samo ti je tesko da primis

      1. Naravno da su i na Kosovu pocinjeni uzasnii zlocini prema albanskom narodu, ali verovatno niste shvatili sta sam hteo da kazem.

  13. Француска је признала А.П.КиМ. Шта очекујете од председника Француске који руководи Владом Француске ?
    Председник Француске је упоредио стање са Француском и Немачком,
    мислећи на Рурску обласз између Немачке и Француске.
    Подела А.П.КиМ са свеобухваттним споразумом и задржавањем територијалне државности за Манастире и Цркве и гробљс Српска је решење које су Немачка и Француска примениле. Америка се слаже са таквим решењем,док је председник У.С.А. Зато се инсистира на споразуму до краја 2019.г.
    Услов јесте да Србија постане пуноправна чланица НАТО.
    Молим коментаторе да добронамерно прихвате коментар из разлога што,на жалост Српски про Руски олигарси имају задњу реч.
    А сви знамо која је то реч.

  14. У политици нема пријатеља,постоје само интереси.Нема бесплатног ручка.Једино сир у мишоловци је бесплатан. Србија је платила ,,помоћ“ Француске, после интервенције руског цара Романова.

  15. Nijedne novine u Srbiji nisu prenele vest da je 7.7. u Beloj Crkvi obeležen dan ustanka naroda Srbije. Meni je to malo važnija vest od izjava koje su jasne k’o dan i očekivane. Nija valjda neko mislio da sa tri rakete i „bednih“ 10 milijardi evra za metro, može da kupi promenu francuskog stava. Srbija ima mnogo veće probleme od Kosova, posebno na kadrovskom planu. Prebrojte samo nasove u SNS štampi „Francuska povlači priznanje Kosova“?

  16. Makron se dobro pripremio podgrevajći srpske emocije.
    Ali ako mu je kao i Francuzima Srbija u srcu (a ja sumnjam u to) zašto je priznao Kosovo

  17. Gospodin Vukadinovic, kao i uvek pravo u centar. Ako dozvolite i ja bih dodao nešto.Temelj vladavine AV su naravno dve rijaliti TV stanice sa nacionalnom frekvencijom(Hepy i Pink) i on baš obilato koristi taj rijaliti model u vladaju Srbijom. Čitava ova priča sa posetom je bila tako jadna i providna. Naravno to je poslednji adut EU. Podvali Srbima njihove stare dobre „prijatelje“ Francuzi. Sve, baš sve je bilo licemerje i farsa. I srpski od strane Makron i recitovanje stihova. Jasno je da je ovo predstava za neuki narod da lakše proguta nešto što je prepodobni AV već potpisao. Na kraju krajeva on je i doveden da to potpiše. Pa nisu svetski analiticari budale da ne znaju tu jeftinu radikalski politiku od 1990 pa do danas. Samo budala može da pomisli da je oblačenje SNS dresa moglo zatvarati stare zapadne lišće. AV je dobio zadatak da preda KiM i zauzvrat da bude lokalni šerif u svojoj bari i da pusti sav kriminal, mafiju, korupciju,da zacepi usta svima koji drugačije misle, da ukine slobodu medija. Za to dobija svu podršku zapadnih „demokrata“. Pa i ovo sto su vešto preskoči li razgovor sa opozicijom. Koliko nas Francuzi vole pokazali su na proslavi 100 godina Velikog rata. Tu se priča završava, a i tamo gde Makron reče :“Kosovo i Srbija su evropske države i treba im pomoći da se integrišu u EU.“ Pametnom dosta. Ljubav su pokazali i francuski piloti rušenjem avalskog tornja 1999.Medjutim,uvek se računa na srpsku zaboravnost i kratku pamet. Ovo je jasno i botovima, ali eto od nečeg mora da se živi. AV mi je ličio na dete koje je zgresilo i onda neko stariji došao da opravda njegovu grešku i da mu podršku. Ovo je bila najdirektnija podrška za predaju KiM.Ovo je bila jedna obična propaganda SNS koja se platila sumnjivim i ogromnim finansijskim poslovima sa Francuzima. Sve Francuzi naplaćuju još od onda kada su izgladnele srpske junake prevoziti sa Krfa,a mi njima Kreće se ladja francuska. Tužno.

    1. Bravo gospodine Jovančiću! Istina koju ste ispisali u komentaru, samo na prvi pogled, zvuči brutalno. Čim se čovek priseti najgnusnijih laži, ubistava i pljački svega, shvati kako je tri decenije života proveo u prepunoj julovsko-radikalskoj septičkoj jami.

  18. Cudi me da niko nije protestvovao za vreme posete Makrona Srbiji. Sasvim nepotrebna poseta.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.