Vukašin Obradović: Izlazimo bar još jednom u Danasu

* Zabrinutost izrazili u Kancelariji OEBS u Beču, i u organizaciji SEEMO * Sem Fabricio: EU se zalaže za slobodu medija * Božo Prelević: Vlast medije koji joj nisu po ukusu blokira inspekcijama
Povodom najava gašenja Novina Vranjskig oglasila se Vlada Srbije, ali i novinarska udruženja i međunarodni zvaničnici

Ostavite komentar


  1. Nikad nisam čitao Vranjske novine ali iz novinskih napisa drugih listova kapiram da je to privatna svojina Gospodina Obradovića. Dalje kapiram da im/mu se zamera zbog napisa o korupciji pa pretpostavljam da se bavi istraživačkim novinarstvom pa se tako došlo do podataka kako su se bespravno obogatili neki političari nekad vrlo siromašni kao npr. D.Dj. koji je za vrlo kratko vreme stekao bankovni račun znatno veći od milijarde evra a i dosta drugih vrednosti u vidu nekretnina isl. a da je pri tom iza sebe ostavio dug Beogradu skoro identične veličine. Možda se došlo i do podataka kako se B.Dj. obogatio dok je vršio vlast pa se tako od siromašnog podstanara kod rodjene tetke transformis““o u vlasnika bakovnog računa od više stotina milona evra. Da ne pominjemo G.J., M.K., B.T. i još desetine sličnih bespravno obogaćenih pripadnika bivše vlasti. Jes““ da su svi oni i sad vrlo uticajni u sferi kriminala i korupcije ali ne vidim kako bi oni mogli da ukinu jedno privatno vlasništvo u Srbiji kad je ono zakonom zaštićeno!

  2. Aside moj ti neznas ni o onom sto si gledao i citao a kamoli o onom sto si nacuo.Tvoja blamaza sa bivsom vlascu nemoze sakriti ovu sadasnju kod koje nikakvo vlasnistvo nije zasticeno a kamoli privatno.Zakonom su u Srbiji zasticene jedino knjizice SNS i SPS.
    Posto si ocigledno prespavao 5 zadnjih godina vreme je za budjenje breeeee.

  3. Dragi aside, mnogo si propustio ne čitavši Vranjske, pa si propustio saznanja o 24 stana u vlasništvu S.M. koji je paralelno imao funkcije gradonačelnika i direktora raznih "devičanskih" firmi; onda si propustio Asomakom, firmicu znamenitog velikog brata A.V., koji ne nosi ličnu kartu, ali njegovu ličnu kartu nose drugi koji na njegovo ime otvaraju firme i prave milionske dugove; pa si propustio tetku iz Kanade, za vojsku nesposobnog A.V., koji, gle čuda, preko noći iz garsonjere uskače u stan od 150 kvadrata, a računa, priznanica.. i ostalih dokaza o pozajmici nema nigde, niti će ih biti; pa si propustio milionske neplaćene poreze, predsedniku nam dragog, medijskog mogula sa majmunom na ramenu, Ž.M.; pa si propustio prepodobnog nam predsednika A.V., koji je otišao tetki (iz Kanade) da odnese lek baš u vreme kad su Srbi sa Kosova došli da se posavetuju sa njim oko podrške Haradinaju, a takođe si propustio detalj u kome naš prepodobni A.V. tzv alhemičar, uspeva sa državnom platicom od 1000 evrića da finansira privatne školarine svoje dece, vinske podrume, lične poklone Klintonima, Šrederima, Blerima…pa ćevape novinarima, pa stanove dobijene od Srbijice, dan pred bombardovanje,….. E, aside, ajde sad prizovi u pomoć logiku, pa zaključi zašto se Vranjske novine gase baš sad a ne pre pet godina i ko su ti koji drmaju već pet godina u sferi kriminala i korupcije.

    PS
    Dragi administratori Danasa, ako ste već objavili asidov komentar, objavićete i moj. U slučaju da ga ne objavite, to će biti još jedna udarnička pobeda sbb/telekom botova koji budno motre i u korenu zatiru svaki, vučićevom uhu, disonantni ton.

  4. Katarina draga, sve što ste ovde naveli procesiuraće tušilatvo i sudstvo koje su deformisali pripadnici Destruktivne Stranke po principu članstva u istoj ili najmanje vernosti istoj, nemoj da sumnjaš u svoje miljenike!

  5. Dragi aside, da si čitao Vranjske i Danas, kao što nisi, znao bi da je tužilaštvo i sudstvo već pet godina ispod vučićeve suknje, jer kako bi inače Savamala bila tek sitna komunalna distrakcija, a onaj čije ime niko, sem hrabrog vučića, ne sme da uzgovori, bio tek infinitezimalni poreski neplatiša u iznosu od pet hiljada evrića? I kako zastari sudjenje vučićevom koalicionom partneru, B.K., baš u vreme vučićevog vakta? I kako to da "zakonom zaštićeno pravo na privatnu svojinu" u obliku penzija, baš u vreme vučićeve vladavine bi ukinuto? Biće, dragi aside, da su to ipak tvoji, a ne moji, miljenici.

  6. Hajde da kupimo primerak ““Danas““-a makar sada u subotu i tako se solidarišemo sa onima koji kritikuju truli sistem. Biće to prilika i za ““asid““-a i njemu sličnih, da pokažu koliko vole zdravu Srbiju.

Ostavite komentar


Politika

RIK imenovao šest novih poslanika, umesto onih koji su podneli ostavke 10

RIK imenovao šest novih poslanika, umesto onih koji su podneli ostavke

Republička izborna komisija (RIK) imenovala je na današnjoj sednici šest novih poslanika u Skupštini Srbije, koji su popunili upražnjena mesta poslanika koji su ranije podneli ostavke.Poslanike sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", ispred Srpske napredne stranke - Miloša Vučevića, Nikolu Selakovića i Predraga Bandića, zameniće Staša Stojanović, Nataša Ivanović i Nikola Lazić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.