Vukomanović (SRCE): Neprimerena rasprava opozicije o Anketnom odboru Skupštine za zločine 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Potpredsednica Pokreta Srbija centar (SRCE) Dijana Vukomanović ocenila je danas da je rasprava u opoziciji o tome ko bi trebalo da predsedava Anketnim odborom Skupštine Srbije, koji bi trebalo da ispita šta je dovelo do masovnih ubistava početkom maja, kao i ko je za to odgovoran, neprimerena zbog težine tih tragedija.

Vukomanović je za Televiziju Nova S rekla da je takav odbor važan, jer, iako nema izvršna ovlašćenja, može da ukaže na neke činjenice vezane za te događaje i da ih predstavi javnosti.

„Njegova najvažnija uloga je da otkrije okolnosti i eventualne propuste kako bismo izbegli da se ovakva tragedija ikada ponovi“, kazala je ona, preneo je njen Pokret u saopštenju.

Govoreći o mogućim terminima za održavanje vanrednih izbora, Vukomanović je ocenila da ih ove godine neće biti, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „svestan da bi u ovom trenutku sigurno izgubio beogradske izbore“.

„Pre bilo kakvih izbora potrebna je prelazna vlada koja bi stvorila elementarne uslove za fer izborni proces“, rekla je Vukomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari