"Loše smo počeli": Miroslav Aleksić o svađi kojom je otvoren rad Anketnog odbora (VIDEO) 1Printskrin Parlament.rs

Kao što se i naslućivalo, rad Anketnog odbora o utvrđivanju činjenica koje su dovele do masovnih ubistava početkom maja, otpočeo je prepirkom članova oko toga ko bi trebalo da predsedava odborom.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je i član odbora, apelovao je na svoje kolege da se uzdrže od politizovanja rada odbora.

„Loše smo počeli. Mislim da današnji početak rada Anketnog odbora nije u skladu sa odgovornošću koju nosimo svi i sa onim što smo obećali građanima Srbije, a to je da na ovoj temi, ovoj tragediji nema podela. Politizovanje ovog Anketnog odbora je loše. Građane, roditelje i porodice stradalih, nikoga ne zanima ko će biti predsednik odbora, ni ko koliko ima poslanika. Zanima ih samo da saznaju što više detalja u vezi tragedija, da se utvrde propusti ukoliko ih je bilo i da se ništa slično ne dogodi nikad više. I to je naš posao i naš zadatak. Molim vas da se izdignemo iznad političarenja“, rekao je Aleksić tokom sednice.

Podsetimo, rasprava je nastala oko toga ko bi trebalo da predsedava odborom, odnosno toga ko je u odluku o njegovom osnivanju uneo odredbu po kojoj predsedničko mesto treba da sledi predstavniku najveće opozicione poslaničke grupe. Nakon prepirke dela okupljenih, za predsednicu odbora izabrana je Marinika Tepić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari