Prelević: Advokati porodica žrtava jednoglasni da bi Anketni odbor Skupštine mogao da ugrozi istragu 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Jedan od advokata porodica dece ubijene 3.maja u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“, Božo Prelević izjavio je da su punomoćnici oštećenih jednoglasni u stavu da bi  tužilačku istragu mogao „značajno da ugrozi“ danas formirani Anketni odbor Skupštine Srbije o tom i masovnom ubistvu 4. maja na području Mladenovca.

Prelević je za Radio-Televiziju Srbije (RTS) rekao da se porodice žrtava iz škole „Vladislav Ribnikar“ plaše „banalizacije u parlamentu“ gde, kako je rekao, „sve služi za međusobne optužbe i nadgornjavanje“.

„Plašimo se da neće biti suviše obzira prema činjenici da se radi o maloletnim osobama i da će se u javnosti pojaviti veliki deo dokumentacije što će obesmisliti sudski postupak“, rekao je advokat.

Ocenio je kao „kontraproduktivno“ i „loše za dokazni postupak“ da istovremeno traju tužilačka i parlamentarna istraga o zločinu u beogradskoj osnovnoj školi.

„Ta tragedija je toliko velika da ne možete sve da pretvorite u stranačko dokazivanje. S druge strane, mislimo da je za rešenja koja bi trebalo ovde da budu predložena, potreban ozbiljan multidisciplinarni tim koji bi obuhvatio i psihologe, pedagoge, razne stručnjake“, naveo je Prelević.

Dodao je da se pravda utvrđuje na sudu, a ne na sednicama skupštinskog Anketnog odbora.

„Nemam ništa protiv da Anketni odbor zauzima stav, ali se bojim da će, šta god da bude, partijska većina preglasati i da ćemo imati cirkus u medijima“, rekao je Prelević.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izabrana je danas za predsednicu nvoforiranog skupštinskog Anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su početkom maja dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Za izbor potpredsednice SSP je glasalo 16 članova odbora, dva su bila protiv i dva uzdržana.

Izboru je prethodila burna rasprava koja je trajala čitav sat jer se pojedini poslanici nisu slagali sa predlogom, iako je odlukom utvrđeno da se predsednik tog odbora bira iz redova najveće opozicione partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari