Vuletić: GDF će i dalje konstruktivno učestvovati u poboljšanju izbornih uslova 1Zoran Vuletić Foto: Medija centar

Insistirajući na maksimalističkim zahtevima, nepromišljeno i neodgovorno očekujući i obećavajući svojim biračima da će evroparlamentarci obezbediti izvršne odredbe za svako pojedinačno pitanje, deo opozicije pokazao je nekompetentnost i nerazumevanje pravnog, političkog, ustavnog i medijskog sistema Srbije, saopštio je Građanski demokratski forum.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik GDF Zoran Vuletić, navodi se da je uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta usvojen priličan broj bitnih zahteva opozicije, kao što je formiranje privremenog nadzornog tela za medije, što je do juče odbijano, i dopuna Izborne komisije od strane opozicije, što je bilo teško zamislivo.

Odbijanjem da prihvati predloženi dokument, deo opozicije je, nažalost, omogućio i ovakvoj vlasti da i ovoga puta izgleda evropskije i konstruktivnije, jer ima nameru da implementira postignuti sporazum i omogući promenu dela izbornih uslova, kazao je Vuletić.

On je istakao da će Građanski demokratski forum i dalje konstruktivno učestvovati u poboljšanju izbornih uslova, pogotovo što je ovoga puta uvažen najveći broj njihovih predloga.

Upravo završena druga runda međustranačkog dijaloga nije donela spektakularna rešenja, niti je u potpunosti izmenila okolnosti za izlazak na izbore, ali je rezultirala kompromisom, što je napredak koji je u ovom trenutku bio moguć, rekao je Vuletić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vuletić: GDF će i dalje konstruktivno učestvovati u poboljšanju izbornih uslova”

  1. Ovo je pravi pristup problemu. Ljudi dali konkretan predlog koji je realan i razuman. Hajde da se bar deo tog predloga sprovede u delo. Ostali kao da namerno vrse opstrukciju. Moramo dalje sami da se borimo za svoju zemlju, što strance treba da interesuje stanje u zemlji kada opozicija ne želi ni malo tome da doprinese?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.