Zoran Vuletićfoto FoNet Milica Vučković

Odluka Vučića, Dodika i patrijarha da se obeleži stradanje Srba u Oluji u Prijedoru se ne razlikuje od odluke njihovih sledbenika, huligana, kaže Zoran Vuletić, predesdnik Građanskog demokratskog foruma.

„Izabrati žrtvu, pažljivo pripremiti udarac, neumoljivo utoliti žeđ za nekakvom osvetom, a zatim otići na spavanje. Nema ničeg slađeg u ovom srpskom svetu“, navodi Vuletić u pisanoj izjavi.

„U četiri ujutro takvi pravi srpski ,,junaci“ preprečuju autoput i napadaju navijače iz Rijeke. Sve je tu što treba za junaštvo: noć, palice, deseterac neki i onda bežanija. Nosili su oznake fudbalskog kluba Crvena zvezda, pa su se tako legitimisali kao naslednici predsednika. Policija istražuje napad… Baš da vidimo da li će istraga dati rezultate“, navodi Vuletić.

„Javnih osuda i izvinjenja nema. Nismo ni očekivali. Od sramote koju su napravili ,,nepoznati’’ počinioci još je veća ona sramota koju pravi zvuk tišine poznatih državnih zvaničnika“, kaže Vuletić.

Eto kulturnog modela koji smo odgajali u svom neprikrivenom obliku, zaključuje on.

Predsednik i premijerka treba hitno da osude vandalski čin, a policija da se ne prenemaže nego da pohvata počinioce koje bi sudije drakonski kaznile, poručuje predsednik GDF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari