Vulin i Patel potpisali Sporazum o readmisiji 1Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske, potpisao je danas u Londonu sa ministrom unutrašnjih poslova Priti Patel Sporazum između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o readmisiji lica koja nezakonito borave.

Kako se navodi u saopštenju, ministar Vulin istakao je da Srbija neće biti parking za migrante i da podržava pravo svake zemlje da odlučuje o svojoj migracionoj politici i zaštiti svoje teritorije i svog načina života.

Ministar Vulin i ministarka Patel istakli su odličnu saradnju policije dve zemlje u oblastima borbe protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog kriminala i terorizma.

Ministar Vulin istakao je da je Republika Srbija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala, što je učešćem u više uspešnih međunarodnih akcija i pokazala.

Prema njegovim rečima, saradnja i razmena operativnih podataka između policija od presudne su važnosti u borbi protiv narkokartela i organizovanih kriminalnih bandi, koje nemaju prepreke i granice u saradnji, a koje razaraju i predstavljaju pretnju po bezbednost svih naših građana.

Na sastanku su razmatrani i modaliteti unapređenja saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kroz različite vidove operativne saradnje, ali i razmene iskustava pripadnika dve policije.

Ministar Vulin, tokom zvanične posete Velikoj Britaniji, posetio je Nacionalnu kriminalističku agenciju Velike Britanije, Upravu poreza i carina Njenog kraljevskog visočanstva i Službu za borbu protiv terorizma Metropoliten policije, gde je razgovarao sa visokim predstavnicima ovih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari