Vulin i Vesić najavili da će štrajkovati glađu 1

Predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavili su da će od sutra početi štajk glađu zbog, kako navode, nasilja opozicije na ulicama Beograda.

Vesić je najavio da će zajedno sa odbornicima vladajuće većine u Skupštini grada, kao i sa izabranim funkcionerima SNS u gradskoj upravi sutra započeti štrajk glađu kako bi se na jedini razuman i civilizovan način suprotstavili huliganizmu i nasilju koje lideri za Srbiju nedeljama unazad sprovode u prestonici Srbije.

– Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu dela opozicije koju predvode Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu svih građana i teraju investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu – poručio je Vesić u izjavi za Informer.

Prema njegovim rečima, nikada se u istoriji nije dogodilo da uprava grada radi, modernizuje i razvija Beograd, a da se opozicija tome protivi rušeći i terajući investitore.

– Jasno je da oni to rade da bi ovoj zemlji bilo gore. Zato je naša odluka da započnemo štrajk glađu jedini civilizovan način na koji ćemo pokazati da je njihovo ponašanje nedopustivo – zaključio je Vesić za Informer.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin takođe je odlučio da sutra tačno u 11.55 sati započne štrajk glađu u Skupštini Srbije zbog nasilja koje nad Srbijom sprovode lideri SZS Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, prenose mediji.

Njemu će se sutra pridružiti i više od 30 poslanika vladajuće većine u Skupštini Srbije, kao i veliki broj odbronika u skupštinama gradova širom Srbije.

Rukovodstvo Pokreta socijalista (PS) saopštilo je da će održati večeras sastanak povodom navoda u medijima da će predsednik te stranke Aleksandar Vulin da stupi u štrajk glađu, izjavio je agenciji Beta funkcioner Pokreta socijalista i šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Đorđe Komlenski.

On je kazao da će sastanak biti održan posle mintinga „Budućnost Srbije“ koji se održava u Novom Sadu i da će posle sastanka biti izdato zvanično saopštenje.

„Večernje novosti“ su objavile da je ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odlučio da će sutra početi štrajk glađu u Skupštini Srbije sa grupom poslanika u želji da ukažu na „nasilje koje sprovode (lider Dveri) Boško Obradović, (jedan od lidera Saveza za Srbiju) Dragan Djilas i (predsednik Narodne stranke) Vuk Jeremić“.

Za sutra u 11.55 u Skupštini Srbije inače je zakazana konferencija za novinare šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića.

Vojni sindikat se pridružuje štrajku glađu sa ministrom Vulinom

Najavljeni štrajk glađu Aleksandra Vulina, ministra odbrane protiv „nasilja opozicionih“ lidera imaće punu podršku Vojnog sindikata Srbije.

Predsednik VSS sa članovima upravnog odbora, Novica Antić, sutra u 11,55 u Narodnoj Skupštini RS otpočeće zajedno sa ministrom štrajk glađu.

Zahtev Maji Gojković da se članovima VSS dozvoli ulazak u Narodnu Skupštinu radi otpočinjanja štrajka glađu već je upućen. Ukoliko se to ne dozvoli, u subotu članovi Upravbog odbora, razapeće šatore ispred nacionalnog parlamenta, kako bi dali adekvatan dogovor Vulinovom teatralnom činu.

– Ne ulazeći u politikanske motive, i ne podržavajući ni jednu političku stranku niti lidera, VSS je motivisan isključivo kršenjem ljudskih prava, Ustava, povelja UN, sindikalnih prava, pljačkom budžeta i torturom ministra Vulina u prethodne tri godine. Ovaj lažni levičar, i najbogatiji kapitalista među socijalistima grubo zloupotrebljava aktuelni trenutak i u svom idopokloništvu ide ispod granica dobrog ukusa. Njegov teatar apsurda zasenio je i montipajtovski smisao za humor. Slično bi bilo da su na suđenju u Nirnbergu nacistički generali štrajkovali glađu zbog postojanja koncentracionih logora u kome su stradali Jevreji, rečeno je u saopštenju Vojnog sindikata.

Kako navode, povrh svega, ovim se nanosi neprocenjiva šteta ugledu države Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari