Vulin pohvalio Vučićev govor u UN: I drugi imaju probleme, ali samo Srbija to sme da kaže 1EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY / HANDOUT

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nije jedina zemlja na svetu koja ima problem sa teritorijalnim integritetom, ali da je „jedina zemlja na svetu koja ima predsednika koji sme to da kaže“.

„Nije Srbija jedina zemlja na svetu koja ima problem sa teritorijalnim integritetom, sa raznim separatističkim pokretima, sa pokušajima otcepljenja delova njene teritorije, sa licemerjem međunarodne zajednice“, rekao je Vulin za TV Pink, a prenelo ministarstvo u saopštenju.

Po njegovim rečima, Srbija je „jedina zemlja na svetu koja ima predsednika koji sme to da kaže, koji sme da pita ceo svet, koji sme velikanima da kaže da znamo koliki su licemeri i da to nećemo prećutati“.

Vulin je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na sednici Generale skupštine Ujedinjenih nacija istakao da Srbija podržava teritorijalni integritet svih država članica UN, uključujući i Ukrajinu, ali da je upitao u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije, koji je „grubo narušen“.

Komentarišući deo govora posvećen inicijativi „Otvoreni Balkan“, Vulin je naveo da predsednik Vučić ne zatvara granice Srbije prema drugima već poziva na zajedničku saradnju, ali da rečenicu „Balkan Balkancima“ velike sile „ne vole da čuju“.

„Otvoreni Balkan je odlična ideja, tek sad se pokazuje koliko je izuzetno efikasna, ali znate, u istoriji Balkana, svako ko je rekao ‘Balkan Balkancima’ bio je izložen stravičnim, stravičnim pritiscima, pa je gubio i glavu“, ocenio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari