Aleksandar Vulinfoto FoNet/MUP Srbije

Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je da onaj ko ne traži da NATO pakt odgovara za ratne zločine u Srbiji, nema pravo da bilo kome sudi u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Kada Vesli Klark, vođa ubica iz 1999. godine, i Džejmi Šej, tvorac izraza „kolateralna šteta“ kojom je objašnjavana smrt desetina naše dece, počnu da objašnjavaju da je ubijanje Srba u NATO agresiji humano koliko i potrebno, onda znate da je svako njihovo pozivanje na međunarodno pravo cinizam i laž. Onaj ko osuđuje borbe u Ukrajini, taj mora da osudi NATO agresiju na SR Jugoslaviju“, rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da onaj ko pokušava da na tlu Srbije napravi lažnu državu Kosovo, nema prava da govori o teritorijalnom integritetu bilo koje druge države.

„Onaj ko predvodi antirusku histeriju, nema prava da Srbiji određuje šta će da radi i kako će da misli. Svaka antiruska histerija uvek sadrži u sebi i antisrpsku histeriju, i tako je bilo oduvek“, izjavio je Vulin, komentarišući intervju penzionisanog generala i bivšeg komandanta NATO-a u Evropi Veslija Klarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari