Vulin regaovao na saopštenje Stejt departmenta: "Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat" 1EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na komentar Stejt departmenta da je sporazum Srbije sa Rusijom „korak u pogrešnom smeru“.

„Saopštenje Stejt departmenta u kome se Srbija kritikuje, jer je potpisala Plan konsultacija sa Ruskom Federacijom, je iznenađujuće i korak u pogrešnom pravcu, da se poslužim jezikom Stejt departmenta. Srbija nije uradila ništa što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, a posebno nije uradila ništa što je protivno interesima njenih građana, što je za nas u Srbiji mera svih stvari“, kaže Vulin.

On tvrdi da SAD „sede u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sa Ruskom Federacijom, a od Srbije očekuju da postane deo antiruske histerije“.

„Kao i na primeru nepoštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, a zahtevom da je Ukrajina nepovrediva, SAD potvrđuje da su licemerje i dupli standardi jedina konstanta politike velikih sila, a posebno onih koji su bombardovali Srbiju. Mi smo malobrojan narod, ali smo slobodan narod i dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji i sa kime i kako sarađujemo. Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami“, izjavio je Vulin, komentarišući saopštenje Stejt departmenta u kome se kritikuje potpisan Plan konsultacija između Srbije i Rusije i ističe da Srbija ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari