Vulin: Tokom turističke sezone za 40 odsto smanjen broj krivičnih dela na Koridoru 10 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je broj krivičnih dela na najznačajnijim autoputevima kroz Srbiju, u okviru Koridora 10, smanjen za 40 odsto u odnosu na 2019. godinu i dodao da je tokom turističke sezone taj koridor bio „najbezbedniji evropski put“.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vulin je prilikom obilaska Komandno-operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova istakao da je kroz Srbiju, tokom turističke sezone, prošlo 13.415.000 putnika i oko četiri miliona vozila.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, za sve to vreme, obezbeđivali su 133 različita objekta na Koridoru 10. Zahvaljujući njihovom angažovanju i predanom radu, povećanoj vidljivosti i tome što su 24 časa bili prisutni na Koridoru 10 možemo da kažemo da je u ovoj turističkoj sezoni to bio najbezbedniji evropski put“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, broj krivičnih dela smanjen je za 40 odsto u odnosu na 2019. godinu, kada nije bilo epidemije korona virusa i mera zaključavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari